21.09.2018 — 13:53

Вадим Лозовий привітав працівників машинобудування з професійним святом

Щорічно, у четверту неділю вересня в нашій державі відзначається професійне свято працівників машинобудування і приладобудування України.

Машинобудування є однією із ключових галузей промисловості, від якої залежить обороноздатність та добробут нашої держави. Завдяки спільним зусиллям вчених, конструкторів та інженерів, які використовують свої знання та вміння, ми отримуємо високотехнологічну продукцію, яка забезпечує поліпшення життя громадян та зміцнює позиції України на світових ринках.

Сьогодні, напередодні свята, в обласній державній адміністрації відбулися урочистості. До працівників та ветеранів підприємств машинобудівного комплексу Хмельниччини звернувся голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, який подякував присутнім за вагомий вклад в покращення економічної ситуації регіону.

Вадим Миколайович зазначив, що сьогодні в області працюють 135 підприємств, де забезпечено роботою 10 тис.  чоловік. За січень–липень реалізовано на 24,3 млрд.грн. промислової продукції., що на 6,4 млрд.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Серед лідерів галузі голова адміністрації відмітив такі підприємства області, як ПАТ «Укрелектроапарат», ДП «Красилівський агрегатний завод», ДП «Новатор», ПАТ «Завод «Темп», Відокремлений підрозділ Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор – Січ», ДП «Науково-технічний комплекс «Завод точної механіки», ДП «Шепетівський ремонтний завод», ПАТ «Кам’янець-Подільськавтоагрегат», ТОВ «Завод «Красилівмаш» та ПАТ «Красилівський машинобудівний завод», ТОВ «Манн+ХуммельФільтрейшн Текнолоджі», Старокостянтинівський ТОВ «Мегатекс Індастріал».

Також він додав, що машинобудівні підприємства Хмельниччини беруть активну участь у розвитку вітчизняного військово-промислового комплексу, посиленні обороноздатності держави та оснащенні наших воїнів усім необхідним. Так, близько 35 підприємств Хмельниччини залучені до співпраці з Державним Концерном «Укроборонпром» та докладають значних зусиль для відновлення військової та автомобільної техніки діючої армії.

Окремо очільник області подякував за ту всебічну допомогу Збройним Силам України та  родинам військових, яку надають колективи промислових підприємств, більшість яких – підприємства машинобудівного комплексу області.

«Шановні машинобудівники, ми маємо спільно працювати над активнішим залученням вітчизняних та іноземних інвестиційних коштів, над  впровадженням більш гнучких умов для діяльності інвесторів в Україні. – зазначив Вадим Миколайович. –  Маємо створювати умови, щоб запобігти витоку кваліфікованих кадрів з держави, просувати прийняття державних програм для врегулювання проблемних питань надрокористування, критичного імпорту, захисту вітчизняного товаровиробника, адже тільки об’єднавши зусилля ми зможемо досягти поставленої мети і розбудувати успішну Україну».

З нагоди Дня машинобудівника 22 представники  машинобудівної галузі були нагороджені відзнаками обласної державної адміністрації.

По завершенню офіційної частини заходу відбувся святковий концерт.