28.09.2018 — 18:43

Нам потрібна родина! – Хмельниччина долучилась до Всеукраїнської акції

Сьогодні опівдні Хмельниччина долучилася до всеукраїнської акції, приуроченої до Дня усиновлення. Майже дві сотні дітей, серед яких і діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, взяли участь у флешмобі «Усиновлення – це любов на все життя», який відбувся одночасно в усіх регіонах України.

День усиновлення — свято України, яке щороку відзначається 30 вересня та збігається із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Це свято людяності, милосердя, великодушності, надзвичайно тепле свято для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які стали однією родиною.

Сьогоднішня акція покликана вкотре звернути увагу до проблем дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення їхніх прав та найкращих інтересів, вжиття заходів для популяризації усиновлення та інших сімейних форм виховання.

Захід спрямований на привернення уваги до цих діток, подолання стереотипів та інформування громадян про маленьких українців різного віку, їх братиків та сестричок, які виховуються в інтернатних закладах і очікують на усиновлення.

Учасників флешмобу привітала радник голови облдержадміністрації Світла Павлишина, яка висловила щиру вдячність кожній сім’ї, яка стала рідною для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, побажала усім здоров’я, миру, любові, а діткам, які очікують усиновлення – якомога швидше опинитися у люблячих родинах.

“Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Низько дякую за ваші добрі серця, невтомні руки, велику працю. Нехай Господь, всі Святі оберігають вас, щоденно допомагають у ваших благородних турботах! ” – сказала Світлана Андріївна.

Під слова пісні “Україна – це я!” учасники флешмобу утворили на майдані символічне серце. В його центрі, як символ того, що всі ми одна велика родина,  зібралися вихованці інтернатних закладів. У їх руках – фото сімей, що стали рідними для дітей, яких вирішили усиновити. “Нам потрібна родина!” – ось головний слоган цієї акції, який і виголосили її учасники.

Загляньте в ці очі! Може вони шукають саме вас?

На завершення усіх діток порадували солодкими подарунками.

Довідково. В області 1665 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування охоплено сімейними формами виховання. В прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу проживає 356 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Функціонує 21 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 153 дитини, в 112 прийомних сім’ях виховується 203 дитини. Цьогоріч створено ще 1 прийомну сім’ю. Сформовано банк потенційних усиновителів, опікунів – 42 сім’ї. Усиновлено 31 дитину, 24 справи по усиновленню знаходяться в суді, чекають вирішення. З них 4 усиновителі з-за кордону, 51 – усиновителі українці.

Цьогоріч вперше в Україні виділено кошти на придбання житла для дітей-сиріт – 14,8 млн. грн.. Проводиться робота щодо придбання 18 квартир та будинків для дітей-сиріт та придбання приміщення для облаштування ще 2-х будинків сімейного типу. До кінця року планується створити ще 2 прийомних сім’ї.