29.09.2018 — 16:10

Вадим Лозовий: Сторіччя школи – це знаменна подія для освітян Деражнянського району

Впродовж багатьох століть Деражнянщина відома своєю просвітницькою діяльністю. Відтак, в далекому 1918 році було відкрито один із зразкових навчальних закладів сучасної Деражні.

Сьогодні це Деражнянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Героя Радянського Союзу Петра Федоровича Стрілецького. В школі навчається – 562 учні. До їх послуг 23 навчальні кабінети. Серед основних напрямків роботи закладу –  робота з обдарованими дітьми, їх самореалізація у процесі навчання і виховання.

Так, 29 вересня, на свій 100-літній ювілей Деражнянська школа №1 запросила чимало гостей. Досить приємно бачити таку велику кількість випускників – серед яких визначні особистості у різних сферах життєдіяльності нашої країни. Випускники школи є нащадками тих великих людей, які дали поштовх розвитку освіти і культури в стінах альма – матері.

В цей святковий день педагогічний колектив на чолі з директором Оксаною Косевич  приймали привітання від голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового, керівництва району та міського голови.

Так, очільник області зазначив, що сторіччя школи – це знаменна подія для освітян Деражнянського району і радісне свято великої, дружньої шкільної родини.

«Ваша школа пережила різні часи – буремну українську революцію, колективізацію і голодомор, лихоліття другої світової війни, боротьбу за незалежність та волю України в наш час. Вона розбудовувалась, міцніла, невтомними руками жителів міста, з року в рік, ставала гарнішою і поважнішою, – сказав Вадим Миколайович. – Свою славну історію та традиції школа продовжила у своїх випускниках, яких  випустила більше 6 тисяч».

За словами Вадима Лозового, сьогодні освіта є одним із пріоритетів нашої держави, адже як зазначає Президент України Петро Порошенко: «Освіта – це ключ до майбутнього України!. Віра в те, що вистоїмо, зможемо й досягнемо».

Тож голова адміністрації побажав, щоб подальших 100 років Деражнянська школа №1 росла, міцніла та  дарувала дітям знання!

По завершенню, заслужених працівників школи було відзначено Почесними грамотами та подяками обласної державної адміністрації.

Голова райдержадміністрації Андрій Зелінський у вітальному слові зазначив: «Я вдячний усім учням за їхню працю, за усмішки, за політ думок і почуттів. У кожній нашій дитині світить сонце, вони всі в нас талановиті, ерудовані, всебічно розвинуті, демократичні й розкуті. Це діти ХХІ-го сторіччя».

Окрему подяку посадовець висловив колишнім випускникам, котрі добрими справами прославляють школу й місто на теренах країни й зарубіжжя, а також учителям за любов до своєї професії.

Керівники району та міста нагородили Почесною грамотою трудовий колектив школи, а також вручили цінні подарунки з нагоди славного ювілею.

Лунали слова вітання і від учнів школи, її випускників та колишніх працівників. У відповідь директор школи подякувала виступаючим за щирі слова.

Забігаючи наперед, варто відмітити, що було помітно з якою любов’ю та повагою вчителі і діти ставляться до рідної школи. Бережуть її, відтворюють історію її становлення, вершать її сьогодення. Своїми досягненнями, відвойовують призові місця на конкурсах та спортивних змаганнях, оберігають пам’ять про кожного вчителя, який колись викладав у ній відповідні дисципліни. І головне, що не забутий ні один керівник, ні один учитель школи за всю історію її існування.

Так, чи не найголовнішим досягненням для школи в день ювілею стало нагородження сертифікатом за досягнення Рекорду України, а саме у стінах школи випускники та батьки оформили дошку подяк, де розміщено 365 табличок з подяками, а це на сьогодні найбільший рекорд України.

Також родзинкою свята, стала присутність на святі найстарішого випускника Загребельського Івана Максимовича – випускник 1938 року, якого сертифікатом нагородила директор школи Оксана Косевич  і під бурхливі оплески залу усі присутні бажали шанованому гостю многії літа.

У концертну програму були включені пісні про Україну, рідну школу, народні пісні. Завершилося свято ювілейним тортом. Та не завершилися спогади… Ще довго спілкувалися та згадували свою молодість і шкільні роки випускники школи.