01.10.2018 — 18:10

До обласного керівництва – за вирішенням питань

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко провів особистий прийом громадян. Мешканці області мали змогу особисто поспілкуватися з посадовцем та розповісти про проблеми, що їх хвилюють.

Під час прийому зареєстровано 27 звернень громадян, понад половина з яких стосувалися питання надання матеріальної допомоги у зв’язку з лікуванням. Окрім того, заявники зверталися із земельними питаннями (отримання ділянки для ведення особистого селянського господарства, продовження терміну оренди земельної ділянки), питаннями соціального захисту людей з інвалідністю (покращення житлових умов, призначення субсидії), з приводу неможливості проходження військової служби за станом здоров’я та у зв’язку з важкими сімейними обставинами.

Також громадяни скаржилися на неправомірні дії представників правоохоронних органів, неетичну поведінку працівника лікарні. Ще одне звернення стосувалося непогодження з розміром нарахованої плати за надання послуг теплопостачання у багатоквартирному будинку у зв’язку із технічною несправністю лічильника.

З питанням щодо забезпечення фінансування діяльності Іванковецької філії Хмельницької районної дитячої музичної школи на прийом до Володимира Кальніченка звернулися представники педколективу цього навчального закладу. Як розповіли вчителі, у процесі реформи децентралізації школа перейшла на співфінансування з районного бюджету та бюджету Олешинської ОТГ. Кошти за учнів з тих населених пунктів, що не увійшли до громад, надходять з бюджету району, а решта – з бюджетів громади.

На разі Олешинська ОТГ відмовила ДМШ у фінансуванні навчання дітей з громади, мотивуючи це відсутністю коштів. Враховуючи, що в школі навчається 76 дітей з ОТГ, а дана філія є одною із найчисельніших, школа опинилася на межі закриття. Аби знайти шляхи вирішення цієї ситуації, працівники Хмельницької ДМШ і вирішили звернутися до облдержадміністрації.

Окрім того, на прийом  із пропозицією щодо налагодження співпраці звернулася представник фірми, що займається автоматизацією промислових процесів, яка розповіла про напрямки роботи та можливості випровадження на теренах області нових технологій.

Володимир Ілліч надав усім заявникам роз’яснення щодо шляхів вирішення питань, з якими вони звернулися, а також надав відповідні доручення щодо їх розв’язання керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації. Усі заяви будуть розглянуті згідно із законодавством, а про результати громадяни будуть проінформовані у письмовій формі.