05.10.2018 — 10:39

Підведення підсумків роботи у сфері цивільного захисту області за ІІІ квартал 2018 року

4 жовтня під керівництвом заступника начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрія Кореви проведено нараду з підведення підсумків роботи органів управління у сфері цивільного захисту населення області за ІІІ квартал 2018 року.

Участь в нараді взяли керівний склад управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, начальники управлінь, відділів, секторів, головні спеціалісти з питань ЦЗН райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських (міст обласного значення) рад, начальники штабів обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, керівництво навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД в області.

У вступному слові Юрій Корева довів про результати проведення комплексної перевірки області комісією ДСНС України, основні проблемні питання, що виникли в ході перевірки виконання заходів з евакуації, накопичення та використання матеріальних резервів, виконання профільних програм у сфері цивільного захисту.

На нараді заслуховувалися керівники структурних підрозділів з питань ЦЗН міста Славута та Волочиського  району  за результатами комплексної перевірки місцевих ланок комісією ДСНС України.

Начальник відділу управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк проаналізував виконання заходів щодо організації та виконання робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також довів до присутніх порядок дій структурних підрозділів РДА, МВК при виникненні надзвичайних ситуацій.

Начальник  відділу техногенної безпеки ГУ ДСНС в області Дмитро Стецюк повідомив присутніх про порядок організації взаємодії ГУ ДСНС України в області, управління з питань ЦЗ ОДА, райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міст обласного значення під час проведення комплексних та контрольних перевірок.

Заступник начальника навчально – методичного центру ЦЗ та БЖД в області Анатолій Закреницький інформував присутніх щодо Порядку взаємодії НМЦ та БЖД в області, райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міст обласного значення, ОТГ щодо планування та забезпечення навчання посадових осіб з питань ЦЗ, проведення КШН, об’єктових тренувань та роботи консультаційних пунктів.

Окрім цього, під час наради проведено аналіз стану виконання заходів щодо створення та удосконалення місцевих систем оповіщення, роботи місцевих комісій ТЕБ і НС, виконання заходів з планування цивільного захисту, стану інженерного та радіаційно-хімічного захисту, стану та функціонування місцевих спеціалізованих служб цивільного захисту.

За результатами наради прийнято протокольне рішення, яким визначено завдання у сфері цивільного захисту та встановлено терміни їх виконання.

За інформацією управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.