12.10.2018 — 11:41

У Шепетівській центральній районній лікарні почали виконувати операції з ендопротезування кульшового суглоба

10 жовтня у Шепетівській ЦРЛ провели новий для цього закладу вид оперативного втручання – ендопротезування кульшового суглоба. Суть цієї операції полягає в заміні ушкодженого хворобою суглоба на штучний.

Операцію провели  лікарі Хмельницької обласної лікарні – Ігор Бахмацький та Василь Витвицький. Керівництво операцією здійснював заслужений лікар України, кандидат медичних наук, доцент, головний позаштатний ортопед-травматолог Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, завідувач ортопедичним відділенням ХОЛ Юрій Павлішен.

При цьому, досвід від фахівців обласного рівня у виконанні таких операцій переймали лікарі травматологічного відділення Шепетівської ЦРЛ Анатолій Нікітін та Михайло Федина. Попередньо вони пройшли практичне та теоретичне навчання в Хмельницькій обласній лікарні та в м. Харків і в подальшому будуть проводити цей вид оперативного втручання.

«Такі хірургічні втручання вже проводять у багатьох містах України та в інших ЦРЛ Хмельниччини і є надія, що й у нас цей напрям вдало розвиватиметься. Відтепер жителям району не доведеться їздити до інших міст» – зазначила головний лікар Шепетівської ЦРЛ Валентина Савчук. Вона подякувала очільникам району, міста та головам об’єднаних територіальних громад Шепетівщини. Оскільки саме завдяки їхній допомозі вдалося виділити 200 тисяч гривень на придбання необхідних медичних інструментів та обладнання для проведення ортопедичних операцій.

Головний лікар Шепетівської ЦРЛ повідомила, що оперативне втручання пройшло успішно.

За матеріалами Шепетівської ЦРЛ