12.10.2018 — 14:55

Геннадій Зубко доручив регіонам забезпечити безаварійну роботу критичної інфраструктури у зимовий період

Сьогодні під керівництвом Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося планове засідання Державної комісії України з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Від Хмельниччини участь у засіданні взяли перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко, начальник Головного управління ДСНС області Едуард Братко, працівники управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації та інші запрошені.

Під час засідання обговорювались питання оперативного реагування на випадки виявлення населенням вибухонебезпечних предметів, а також планового очищення територій, забруднених боєприпасами під час минулих війн.

Розпочинаючи нараду Геннадій Зубко наголосив, що регіони України мають зробити важливі висновки з минулорічних ситуацій щодо стану критичної інфраструктури у зимовий період, а також додав, що підготовка технічного стану критичної інфраструктури до початку опалювального сезону і роботи в зимовий період мають стати пріоритетним і першочерговим питанням для місцевої влади.

«Місцева влада має вчасно і якісно підготувати критичну інфраструктуру до проходження опалювального сезону. А не починати діяти у момент підключення тепломереж, подачі тиску або підвищення температури теплоносія, як це відбувається у багатьох випадках при пониженні температурного режиму до критичної позначки у зимовий період. Це має бути системна робота», – наголосив посадовець.

Окремо урядовець зупинився і на питанні підготовки дорожньо-транспортної інфраструктури, а також необхідності розгортання в регіонах оперативних штабів при зниженні температури або виникненні надзвичайних ситуацій.

За результатами засідання всім органам влади і службам у координації з місцевим самоврядуванням було надано ряд доручень.