13.10.2018 — 12:40

90 родин військовослужбовців Нацгвардії отримали нове житло

Сьогодні напередодні Дня захисника України дійсно чудовий подарунок отримали військовослужбовці Національної гвардії України. Цього прекрасного сонячного дня відбулося вручення сертифікатів на квартири для 46-ти родин, серед яких учасники антитерористичної операції та ветерани. Відтепер ці сім’ї мають власне житло у новенькій 9-типоверхівці, будівництво якої нещодавно завершилося у Хмельницькому. Усього в цьому будинку квартири отримали 90 родин військовослужбовців НГУ.

Будинок загальною площею понад 5000 м2 збудований у рамках реалізації державної програми забезпечення житлом військовослужбовців.

На урочисту церемонію вручення сертифікатів на житло завітали командувач Національної гвардії України генерал-полковник Аллеров, представники обласної та міської влади.

Вітаючи новоселів із цією важливою для кожної сім’ї подією Юрій Аллеров наголосив, що підвищення соціальних гарантій особового складу є одним із пріоритетних напрямків на шляху розвитку Національної гвардії, адже забезпечення військовослужбовців житлом є важливим елементом їх високого соціального статусу. Командувач додав, що у 2018 році з державного бюджету на будівництво і придбання житла для військовослужбовців НГУ виділено 200 млн. грн. Завдяки цим асигнуванням власне житло отримали 135 сімей, з яких 94 – сім’ї учасників бойових дій.

До привітань долучився і голова облдержадміністрації Вадим Лозовий. Як зазначив очільник області, цей новий житловий будинок є переконливим свідченням турботи держави про своїх захисників, адже ті реформи, що відбуваються в Україні, також стосуються і соціального захисту військовослужбовців: поступово збільшується грошове забезпечення, розв’язується проблема житла.

“Позавчора, перебуваючи з робочим візитом на Хмельниччині Президент України Петро Порошенко повідомив, що Рада національної безпеки і оборони України під час затвердження військового бюджету на 2019 рік підтримала пропозицію Президента збільшити грошове забезпечення українських воїнів на 35%, – зауважив Вадим Миколайович. – Дорогі нацгвардійці, ви отримуєте не просто нові квартири, а нові сподівання на життя, яке, поза всяким сумнівом, стане кращим, адже споконвіку саме домівка є фундаментом сімейного благополуччя.”

Посадовець побажав усім новоселам тепла, дитячого сміху в кожній квартирі, сімейного затишку та всіляких гараздів, впевненість у завтрашньому майбутньому та сили на захист Батьківщини.

Після церемонії вручення сертифікатів командування та представники влади оглянули нові помешкання та посадили у дворі молоді дубки.

Довідково: 90-квартирний будинок на 2 під’їзди по вул. Трудовій у місті Хмельницькому збудований за рахунок фінансування з державного бюджету України – 42,6 млн. грн..
Сьогодні сертифікати на житло отримали 30 сімей військовослужбовців та ветеранів з міста Хмельницького та для 16 сімей військовослужбовців та ветеранів західного регіону.