12.10.2018 — 17:13

Вадим Лозовий відвідав об’єкти інфраструктури Деражнянського району

В рамках робочого візиту на Деражнянщину, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий за участю керівництва району та міста відвідав низку об’єктів інфраструктури району.

Першочергово високопосадовці відвідали приміщення автостанції, яке на сьогоднішній день не працює і потребує капітального ремонту. Голова обласної державної адміністрації зазначив, що автостанція є основою інфраструктури будь якого населеного пункту, тому вирішення даного питання має бути на контролі районної влади. Також він запевнив, що обласна влада обов’язково долучиться до вирішення проблем, які на сьогоднішній день існують з автостанцією.

Наступним об’єктом був Центр професійно-технічної освіти. Директор Центру Микола Черкаський провів короткий екскурс приміщеннями і територією. Варто зауважити, що для Деражнянщини цей заклад є досягненням, адже сьогодні кваліфіковані технічні професії користуються попитом на ринку праці. Проте, і в такому закладі  є свої проблеми, оскільки заклад розвивається, кількість учнів щороку зростає, а навчальних приміщень і кімнат гуртожитку не вистачає. Тому, Микола Васильович звернувся до Вадима Миколайовича та до керівників району, аби ті у свою чергу посприяли у розширені закладу.

Окрім того, директор Центру просив сприяти у отримані вищого рівня кваліфікації для закладу, щоб на Деражнянщині студенти мали змогу отримувати диплом молодшого спеціаліста. Планів у керівника Центру чимало, він охоче ділився ними з очільником області, звернув увагу на медалі, які отримав заклад за свою роботу, а це срібло у 2015 році та золото у 2016 році. В свою чергу, Вадим Лозовий подякував керівнику і працівникам закладу за натхнену роботу, за те, що надають престиж робітничим професіям, за практичний досвід учнів, адже на сьогодні технічний парк Центру досить гарно оновлений, а це комбайни, вантажні автомобілі, автобус, зернозбиральна та посівна техніка та інші важливі засоби для практичного досвіду учнів.

Далі делегація проінспектувала стан проведення ремонтних робіт на автодорогах району. Оскільки найбільше звернень надходить від жителів Маниковецької сільської ради, то високопосадовці особисто вирішили перевірити проведення ремонтних робіт у селі Маниківці.

У приміщенні сільської ради керманичі зустрілись з активом села аби знизити соціальну напруга та роз’яснити жителям, яка на сьогодні дійсно склалась ситуація з ремонтом автодороги через населений пункт.

«Хмельниччина є лідером у використані коштів серед інших областей України, але сьогодні стан доріг не влаштовує чимало жителів області. Проте великий відсоток автодоріг вже відремонтовано, пріоритетними є міжобласні автодороги. За один рік не можливо провести капітальний ремонт дорожнього покриття у всій області, тому роботи в цьому напрямку не припиняються, – сказав Вадим Лозовий.

Також губернатор зауважив, що кошти, які надходять на ремонт доріг обласних автошляхів розприділяються на засіданні комісії, яку створено при облдержадміністрації, відтак Вадим Миколайович порадив голові села надати пропозиції на засідання комісії і дане питання буде обов’язково розглянуто на одному із засідань.

Наступним об’єктом став ДП «Маниковецький спиртовий завод», який перебуває у стані консервації.

Голова райдержадміністрації Андрій Зелінський пояснив, що зберегти та дати нове життя заводу має надзвичайно велике значення для району, адже в першу чергу це робочі місця та надходження податків. За його словами, підприємство потребує як капітальних ремонтів так і поточних, обладнання застаріле, та й з моменту зупинки підприємства ніяких ремонтних робіт не проводилось.

Приємно відзначити, що на момент зупинки виробництва жоден працівник не був звільнений з єдиною метою в подальшому не втратити цінних спеціалістів, адже на сьогодні відома проблема щодо підбору кваліфікованих кадрів. Також за період діяльності заводу спиртова продукція була конкурентоспроможною, тому району ні в якому разі не можна втрачати такий авторитет на ринку України.

Андрій Зелінський провів екскурс територією підприємства для губернатора з метою введення в курс справ та подальшого сприяння у вирішенні питання.

В свою чергу, Вадим Лозовий висловив велику подяку працівникам заводу, які на сьогоднішній день ходять на роботу як волонтери, аби зберегти майновий комплекс. За його словами, саме за їх ініціативи та допомоги, є надія, що завод запрацює і стане ще одним виробничим підприємством на території району. Він додав, що обласна влада  робитиме усе можливе, аби зберегти підприємство.