22.10.2018 — 11:02

Делегація подільських лікарів взяла участь у І Національному конгресі пульмонологів України

18–19 жовтня у Києві відбувся І Національний конгрес пульмонологів України. Організували масштабний науковий захід ДУ «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України», Національна академія медичних наук України, Асоціація пульмонологів України та Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика МОЗ України.

Делегацію лікарів Хмельниччини очолювала головний терапевт Департаменту охорони здоров’я, начальник відділу лікувально-діагностичної допомоги населенню Аліна Костенко.

Участь у роботі конгресу взяли відомі вчені нашої держави – професори Тетяна Перцева, Юрій Фещенко, Микола Островський, Юрій Мостовий та багато інших.

Протягом дводенного зібрання його учасники розглянули низку питань, що стосувалися хвороб пульмонологічного профілю. Зокрема, дізналися нові відомості про розповсюдженість, етіологію загострень та лікування хронічного бронхіту; виявлення і лікування недужих на хронічне обструктивне захворювання легень, бронхіальну астму; класифікацію, діагностику і лікування не госпітальної та нозокоміальної пневмонії; антибактеріальну терапію інфекцій нижніх дихальних шляхів. Крім того, відомі вчені України в галузі медицини прочитали лекції щодо діагностики та лікування інтерстиціальних хвороб легень; проблеми професійної патології легень; вроджені вади і спадковообумовлені захворювання легень; актуальні питання торакальної хірургії. Також учасники конгресу обмінялися досвідом, розповіли про клінічні випадки та почерпнули багато нової інформації, що знадобиться їм у подальшій роботі.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.