22.10.2018 — 14:23

Кам’янець-Подільський національний університет ім. Івана Огієнка відзначає 100-річчя

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий взяв участь в урочистих заходах з нагоди 100-річчя з дня заснування Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Старт святкувань розпочався із легкоатлетичного забігу від Європейського скверу.

Поряд, на майдані Відродження, кам’янчан із величною подією привітали ректор університету Сергій Копилов, міський голова Михайло Сімашкевич, голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, народний депутат Володимир Мельниченко.

Вітаючи науково-педагогічний колектив, викладачів-ветеранів та студентів із 100-річним ювілеєм, Вадим Лозовий зазначив, що університетом пишається вся Хмельниччина, адже за роки існування університетом підготовлено майже 90 тисяч фахівців з вищою освітою, тисячі випускників стали майстрами педагогічної справи, видатними вченими, відомими своїми науковими здобутками як в Україні, так і за її межами.

Також гарним результатом роботи закладу є значна науково-технічна та інноваційна діяльність колективу. Тільки за останні  роки відбувся захист 155 дисертацій на здобуття наукового ступеня та 19 – доктора наук.

Крім того, особливістю учбового закладу, є те, що Кам’янець – Подільський національний університет імені Івана Огієнка здійснює підготовку майбутніх вчителів, висококваліфікованих спеціалістів.

«Отримання знань і умінь стає невід’ємною часткою життя кожної людини і саме завдяки вашій самовідданій праці народжується когорта молодих професіоналів, які будуть продовжувати розбудовувати нашу країну, – сказав Вадим Миколайович. – Ви заслужили великої пошани та вдячності, бо робите все аби підростаюче покоління стало справжніми людьми – мудрими, працьовитими та чесними. Такі цінності і підходи, віра у високу мету, щоденна, самовіддана праця для її реалізації дають результат».

Очільник області висловив глибоку подяку педагогічному колективу університету й побажав успіхів у плеканні молодої надії нашої держави.

Гарний святковий настрій присутнім дарував муніципальний духовий оркестр коледжу культури і мистецтв, солісти та інструменталісти міста, творчі колективи. Солодкий сюрприз презентував «Український кристал».

Крім того, до сторіччя К-ПНУ  імені Івана Огієнка біля центрального корпусу вишу було висаджено алею молодих дерев, яка отримала назву Університетська.