26.10.2018 — 10:25

Нові методи роботи служби зайнятості

Реформа служби зайнятості спрямована на те, щоб ефективно та якісно надавати послуги клієнтам, активізувати власні зусилля громадян щодо своєї зайнятості. Так, на сьогодні впроваджено нові методи роботи та інноваційні технології, які успішно застосовуються у службі зайнятості.

«Для ефективнішого пошуку працівників Хмельницька обласна служба зайнятості вже другий рік поспіль використовує метод рекрутингу. Наша служба здійснює пошук, як вакансій так і претендентів на заміщення вакансій з використанням всіх доступних методів та джерел пошуку», – зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Наразі безробітні та роботодавці можуть скористатися:

електронним кабінетом роботодавця та електронною чергою для громадян (khm.dcz.gov.ua), що дає можливість оперативніше отримати послуги служби зайнятості;

дистанційною платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри. Користувач веб-сторінки Хмельницького обласного центру зайнятості khm.dcz.gov.ua, після реєстрації на платформі безкоштовно  має можливість пройти тестування в он-лайн режимі, яке допоможе визначитись з вибором професії чи сфери діяльності.

Фахівці служби зайнятості у своїй роботі використовують процедуру профілювання безробітних та соціального супроводу при працевлаштуванні на робочому місці за підходом кейс-менеджменту. Застосування профілювання в роботі дозволяє вже на початкових етапах швидко виявляти групи безробітних з високим ризиком довготривалого безробіття та надавати їм послуги, що прискорюють їх працевлаштування.

Як наслідок, в результаті  інноваційних підходів до обслуговування клієнтів збільшилась кількість працевлаштованих. А головне те, що  понад 40% пошукачів роботи    було працевлаштовано до набуття статусу безробітного, а у місті Хмельницький та Кам’янець – Подільський понад 70%.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ