26.10.2018 — 12:02

Автомобілісти та дорожники області приймали вітання з нагоди професійного свята

29 жовтня відзначається День автомобіліста і дорожника. Так, напередодні свята в обласній державній адміністрації відбулися урочистості. Привітали представників даних професій голова адміністрації Вадим Лозовий та голова обласної ради Михайло Загородний.

Висловлюючи слова вітання, голова адміністрації відмітив, що в наш динамічний час дана професія має винятково важливе значення. Адже саме представники цієї галузі забезпечують транспортну комунікацію усіх галузей економіки, поєднують між собою міста і села, долаючи великі відстані, роблять доступними найвіддаленіші куточки нашої держави. За його словами, сучасне життя не може повноцінно функціонувати без належних шляхів і якісного транспортного обслуговування, саме тому одним із основних пріоритетів розвитку України визначено будівництво доріг.

Також Вадим Миколайович проінформував, що цьогоріч на дороги нашої області виділено рекордну суму коштів –1 млрд. 641 млн. гривень: 1 млрд. 185 млн. гривень на дороги державного значення, 456 млн. гривень на дороги місцевого значення, що в 2 рази більше до минулого року. Крім того, за кошти Міжнародного банку реконструкцій та розвитку розпочато ремонт ділянки дороги державного значення М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» протяжністю 40 км, на що передбачено 40 млн. доларів. На сьогодні на дорогах місцевого значення прокладено 94,5 км доріг з асфальтобетонним покриттям. Відремонтовано ямковим ремонтом і здійснено профілювання покриття близько 2500 км автодоріг.

Крім того, реалізовуються в області 3 бюджетні програми за кошти державного дорожнього фонду та відремонтовано 50 км дорожнього покриття доріг державного значення Хмельниччини.

«Шановні автомобілісти та дорожники, висловлюю вам щиру вдячність за старанну роботу. Бажаю вам, вашим родинам миру, здоров’я, злагоди, достатку, подальшої успішної та безаварійної роботи. Нехай усі дороги будуть рівними та світлими  і ведуть вас до успіху», – додав очільник області на завершення вітання.

Кращих представників даної галузі відзначено Почесними грамотами облдержадміністрації та цінними подарунками.

Гарного настрою усім присутнім додала концертна програма.

Додатково

На міжнародній дорозі М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка від м. Хмельницького у напрямку м. Тернополя повністю оновлено дорожнє покриття, протяжністю 35 км. На західному під’їзді до м. Хмельницького будується кільцева розв’язка, а також влаштовуються ще дві смуги руху.

Цього року вдалося розпочати капітальний ремонт «Тещиного язика», повністю завершити об’єкт планується у 2019 році. Окрім цього, на автодорозі Н-03 Житомир-Чернівці, біля м. Дунаївці та у с. Шатава оновлено майже 10 км дороги, завершується капітальний ремонт вулиці Північної у м. Кам’янці-Подільському.

Після десятирічної перерви відновлено будівництво обходу м. Дунаївці. Добудова другої черги частково розвантажила рух через у м. Дунаївці, адже транзитний транспорт в обхід міста має змогу виїжджати на автомобільну дорогу Гуків-Дунаївці-Могилів-Подільський.

На Грицівському перехресті та у напрямку м. Старокостянтинів на автодорозі Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів відремонтовано 5,5 км покриття.

У Полонському районі проведено ремонт 10 км територіальних автодоріг окремими ділянками.

 В рамках реформи з децентралізації 123 тис.  км місцевих доріг Хмельниччини перейшли до відповідальності місцевої влади. Значний обсяг робіт виконано по безпеці руху на дорогах: встановлення світлофорів, дорожніх знаків,  нанесенню розмітки. Хмельницька область є лідером у використані коштів Державного дорожнього фонду.

Заплановано ще 670 км доріг передати на місцевий рівень. Тому вже зараз працюємо над підготовкою регіональної Програма капітального ремонту доріг.

Наводимо лад і з транспортними перевезеннями, обмежуючи рух великовагових транспортних засобів, щоб не руйнувати дороги.Наше з вами завдання не лише проводити ремонтні роботи на дорогах, але й не допустити їхнього руйнування. На сьогодні на автомобільних дорогах міжнародного та національного значення, які проходять через територію Хмельницької області побудовано 8 майданчиків для здійснення габаритно-вагового контролю.

З початку 2018 року працівниками управління Укртрансбезпеки в області виявлено 368 фактів перевезення вантажів перевищення габаритно-вагових параметрів, нарахована плата за проїзд автомобільними дорогами загального користування у еквіваленті 62 тис. євро, з них до бюджету спрямовано 696,4 тис. грн.

Задля збереження доріг у подальшому, необхідно вжити заходів щодо утримання в належному стані усіх габаритно-вагових пунктів та встановлення нових.

Значна увага приділяється забезпеченню надання якісних пасажирських послуг перевізниками.