30.10.2018 — 15:56

Україна підписала Меморандум з французькою компанією RTE з розвитку енергетичних мереж, — Зубко  

Підписання Меморандуму про співробітництво між НЕК Укренерго і французькою компанією RTE щодо розвитку енергетичних мереж – є ключовою подією для українського енергоринку. Це дозволить імплементувати інноваційні рішення, які здатні вивести українську електроенергетику на якісно новий рівень розвитку. Про це за результатами VII засідання змішаної Українсько-Французької міжурядової комісії з економічного співробітництва заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Минулого року Україна взяла чіткий курс на інтеграцію української енергосистеми до європейської. І співпраця з оператором RTE – великий крок на цьому шляху. Підписаний сьогодні Меморандум дозволить реалізовувати абсолютно інноваційні проекти не лише для України, але і для усієї Європи», — наголосив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, під час зустрічі також було домовлено про впровадження кращих IT-технологій в сфері електроенергетики. «Ще один спільний проект — впровадження технологій ремонту високовольтних ліній без відключення напруги. RTE один з визнаних в світі власників цієї технології, і компанії планують використовувати досвід Франції в Україні», — підкреслив Зубко.

Віце-прем’єр-міністр також позитивно оцінив раніше підписаний Меморандум про співробітництво між французькою компанією Alstom і ПАТ «Українська залізниця» щодо початку спільних широкомасштабних індустріальних проектів у залізничній сфері. А також Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством автомобільних доріг України та ТОВ «Буіг Траво Публік».

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України