31.10.2018 — 17:01

Відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради відділу містобудування та архітектури ОДА

30 жовтня відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації під головуванням головного архітектора області Ірини Дунаєвської.

На порядок денний винесено: Розгляд матеріалів генерального плану та плану зонування території населеного пункту Солобківці Ярмолинецького району Хмельницької області (Розробник:ДП «Поділлягеодезкартографія» (м. Вінниця), проекту доповідач архітектор Король Ольга Олександрівна). Розгляд матеріалів генерального плану міста Славута Хмельницької області (Розробник: ТОВ «Златограф-проект» (м.Вінниця),  головний архітектор проекту та доповідач Литвинов Анатолій Іванович).

У роботі засідання Ради прийняли участь головний архітектор Ярмолинецького району Бобик Володимир Миколайович, головний архітектор міста Славути Гедзюк Віктор Вікторович, представники Солобківської сільської ради землевпорядник Сноз Надія Василівна, Степанюк Ярослав Сергійович.

В ході обговорення проекту генерального плану с. Солобківці Ярмолинецького району Хмельницької області більшістю голосів вирішено його схвалити, зауваження та пропозиції врахувати у робочому  порядку. Пропозиції, запропоновані у генеральному плані міста Славути викликали багато зауважень.

Багато питань залишилось без відповіді: як здійснюється східний обхід територіальної дороги сполученням Корець-Антоніни; як саме повинно здійснюватись будівництво шляхопроводу на пересіченні регіональної та територіальної доріг в північній частині міста; де буде передбачено гелікоптерний майданчик для аварійно-рятувальних, медичних санітарних служб;бажання утворити на території міста технопарк повинно базуватись на чіткій профільній спеціалізації в тандемі з науковими вищими учбовими закладами, що здійснюють фундаментальні дослідження та  виробничими підприємствами, що використовують ці розробки, взявши до уваги, що м. Славута відповідно до схеми планування області віднесено до агропромислового центру, розвиток якого базується на посиленні виконання ним ролі важливого центру переробки сільськогосподарської та лісової продукції у зоні товарного виробництва, положення історико – архітектурного опорного плану не цілком враховано, дотримання вимог Водного кодексу України і т.д. Члени архітектурно-містобудівної ради відправили матеріали генерального плану м. Славута на доопрацювання.

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації

.