07.11.2018 — 10:23

Відшкодування втрат на суму понад 18 млн. грн. забезпечили державні аудитори Хмельниччини протягом десяти місяців поточного року

За результатами проведених фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби Хмельницькій області ревізій впродовж січня-жовтня поточного року виявлено втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 24,4 млн гривень.

Завдяки проведеній аудиторами роботі забезпечено відшкодування втрат на суму понад 18,3 млн грн, зокрема, порушники фінансової дисципліни повернули до бюджетів усіх рівнів понад 3 млн гривень.

Проведеними державними фінансовими аудитами встановлено, що неефективні управлінські дії і ризикові операції призвели до упущених вигод (неотриманих доходів) та непродуктивних (зайвих) витрат на суму понад 92   млн. грн, також виявлено порушень законодавства, наслідком яких стали втрати фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 0,6 млн гривень. За їх результатами надано 107 пропозицій, 33 з них виконано об’єктами контролю. Крім того, усунуто порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 0,3 млн гривень.

До установ та організацій, у яких виявлено порушення, застосовано 82  фінансові санкції у вигляді  попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень розпорядникам бюджетних коштів.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано 2 інформації про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на суму 4,1 млн грн.

За порушення законодавства 28 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 13 – до дисциплінарної та матеріальної (в т. ч. із займаних посад звільнено 3 особи).

Матеріали 27 ревізій та 5 аудиторських звітів передано правоохоронним органам для відповідного реагування. За результатами їхнього розгляду розпочато 17  досудових розслідувань, вручено 4 повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та складено 2 адмінпротоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області