09.11.2018 — 16:43

Хмельницькі ракетники урочисто відзначили річницю з дня заснування військової частини

Сьогодні 21-у річницю з дня заснування відзначила військова частина  А-4239 Збройних Сил України. Аналогів цій ракетній бригаді в Україні немає. Усі роки хмельницькі ракетники демонстрували високу професійну майстерність, відповідальність і витримку, вірність присязі та військовому обов’язку. Особовий склад бригади сьогодні стоїть на захисті східних кордонів держави  та виконує завдання у складі сил і засобів Операції Об’єднаних сил.

На урочисті збори з нагоди цього важливого для військової частини свята завітали голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак, Митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, представники громадськості.

Вітаючи військовиків із святом, Вадим Лозовий наголосив, що військова частина  А-4239 є однією з важливих ланок оборонної системи нашої держави, дуже вагомим аргументом у сьогоднішній війні, найбільшим страхом для ворога.

“Самовіддане служіння особового складу частини під час виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на території Донецької і Луганської областей є прикладом для наслідування та свідченням того, що Україна беззаперечно переможе у цій війні та подолає всі негаразди, – зазначив посадовець.- Ми низько вклоняємося всім, хто проявив героїзм і мужність на полях бою, хто ніс важку службу і хтосьогодні стоїть на сторожі спокоюі незалежності України. Вдячні ветеранам Збройних Сил за військову службу українському народові та військово-патріотичне виховання нинішнього покоління воїнів-ракетників.”

Голова облдержадміністрації побажав усім мирного неба, міцного здоров’я, професійного зростання, благополуччя та сімейної злагоди та вручив Почесні грамоти облдержадміністрації і подарунки.

Також під час святкового захисту відбулося урочисте вручення відзнак Президента України військовослужбовцям, що брали участь в антитерористичній операції на Сході України.

На завершення Владика Антоній провів освячення новозбудованого на території військової частини храму Святого Нестора Солунського.