16.11.2018 — 11:47

Світлана Павлишина: Сьогоднішнє свято – це визнання державою звитяжної хліборобської праці

Щедрий на свята останній місяць осені подарував нам – День працівників сільського господарства – професійне свято усіх селян, творців народного добробуту, опори країни. Це свято увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік.

У актовому залі Центру культури, дозвілля та мистецтв смт Чемерівці відбулися урочисті заходи, приурочені Дню працівників сільського господарства. Представники керівництва органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, трудових колективів сільськогосподарських підприємств, територіальних громад краю, громадськості тощо, завітали на це свято.

Свої найкращі побажання аграріям висловила заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Світлана Павлишина. Звертаючись до присутніх, Світлана Андріївна передала вітання від імені голови облдержадміністрації Вадима Лозового та від себе особисто.

Світлана Павлишина:

Сьогоднішні урочистості – це визнання державою звитяжної хліборобської праці, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу. Аграрний сектор економіки складає основу життя та добробуту громадян України. Адже в загальному обсязі виробництва сільське господарство займає майже половину валової продукції.  Плодами праці сільгоспвиробників користується кожна людина. Відомо, як нелегко сьогодні працювати на землі. Лише завдяки умілому господарюванню,  досягнення у сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Цього року трудівники села, керівники господарств, переробних підприємств, фермери доклали багато зусиль, щоб розвивалось сільськогосподарське виробництво в краї. Як результат, Хмельниччина зібрала рекордний врожай. Вагома частка цього досягнення  – заслуга  сільськогосподарських підприємства Чемеровецького району.”

Посадовець  висловила щиру вдячність хліборобам, механізаторам, тваринникам, організаторам агропромислового виробництва району за любов до землі, за застосування у хліборобській праці передових,  новітніх технологій.

Про досягнення сільгоспвиробників району говорив у своїй промові й голова Чемеровецької райдержадміністрації Олег Батюк. Чемеровеччина, за словами Олега Богдановича зібрала у 2018 році один з найкращих врожаїв за усі часи: при зборі зернових різних категорій зареєстровано показник урожайності  93ц/га. Чималих успіхів господарства досягли у рільництві, овочівництві, тваринництві тощо. Голова Чемеровецької районної державної адміністрації висловив подяку усім, хто творить хліб і добро на нашій благодатній землі.

Окрім поздоровлень кращі з кращі працівники сільського господарства району удостоїлися Почесних грамот, подяк,  цінних подарунків.

Свято було пронизане нотками щирості, добра, поваги і безмежної вдячності за невтомну працю, уроки людяності, мудрості та життєвого досвіду.

Гарний настрій присутнім протягом заходу забезпечили творчі та аматорські колективи району. Також розігрувалися призи під час святкової лотереї. А справжній вир емоцій та бурхливі оплески серед присутніх викликав виступ українського співака Романа Скорпіона, який подарував публіці вибуховий та незабутній концерт.

За інформацією Чемеровецької райдержадміністрації