16.11.2018 — 16:52

Аграрії області приймали вітання з нагоди професійного свята

Колоситься стигле жито в полі,
Дозрівають яблука в садах
Скільки є терпіння і любові
В Ваших вмілих, лагідних руках,
що дбайливо землю обробляють
та збирають добрий урожай
Ми сьогодні щиро Вас вітаємо
Вам сьогодні – повно привітань
Щоб було міцним як сталь здоров’я,
Добрий хист, терпіння, мир і лад
З Днем сільського господарства –
Ви для України цінний скарб!

Щорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства в Україні. Це свято, присвячене всім аграріям країни, було засноване в 1993 році.

В цей день кожен має нагоду привітати працівників цієї важкої професії, а також відзначити внесок, який робить агропромисловий комплекс у зміцнення економіки держави, оскільки саме завдяки аграріям забезпечена продовольча безпека країни, її стабільність і впевненість у майбутньому.

Напередодні свята для кращих працівників сільського господарства області лунали слова вітання від голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового, голови обласної ради Михайла Загородного, секретаря міської ради Михайла Кривака, представників агроформувань області, ветеранів сільськогосподарської галузі Хмельниччини.

Вітаючи аграріїв області із професійним святом, Вадим Лозовий відмітив, що аграрний сектор економіки сьогодні в Україні динамічно розвивається, запроваджуються нові технології, інновації, впевнено прокладаються шляхи на світові ринки.

Так, Хмельницька область відіграє важливу роль  в сільськогосподарській галузі країни, адже ми входимо в п’ятірку кращих з розвитку агропромислового комплексу. Звичайно, мирній праці на полях та в сільгосппідприємствах ми завдячуємо нашим військовим-захисникам, які не шкодуючи свого здоров’я та життя захищають незалежність і волю нашої держави на фронтах з російським агресором.

Очільник області подякував усім, хто за нинішніх умов демонструє свою енергію, ініціативу, підприємливість, уміння ефективно і якісно працювати. Відзначив голова адміністрації і найкращі колективи та людей, що уособлюють інтелектуальну та індустріальну потужність нашої області. Серед них 3 Герої України, знані на всю державу – Василь Андрійович Петринюк, Петро Володимирович Іващук, Михайло Васильович Шаповал, та повний кавалер Ордена «За заслуги» Василь Васильович Мастій.

Окремі слова вдячності були присвяченні ветеранам праці: Дмитру Гавриловичу Литовці, Дмитру Васильовичу Чиннику, Віктору Миколайовичу Шумеляку, Івану Петровичу Бондарчуку, Миколі Степановичу Ковальчуку, Василю Івановичу Смєшку, багатьом іншим, які в різні часи очолювали сільськогосподарську галузь області і районів.

«В переддень професійного свята висловлюю кожному слова глибокої поваги і вдячності за сумлінне виконання хліборобського обов’язку, за те, що від ранкової зорі до заходу сонця, за будь-якої погоди, все робите для того, аби щедро родила подільська земля, щоб держава була з хлібом і щоб ніколи в Україні не повторилися трагічні події минулого сторіччя, – сказав Вадим Миколайович. – Зичу всім, хто трудиться на аграрній ниві – хліборобам, механізаторам, тваринникам, працівникам овочевої та переробної галузей, процвітання і стабільності, плідних ідей та успішного їх втілення у життя. Бажаю миру, добра, міцного здоров’я, щастя вам і вашим родинам».

Кращих працівників галузі було відзначено цінними подарунками та Почесними грамотами.