19.11.2018 — 11:13

«Водій! Не порушуй правила проїзду залізничного переїзду»

За 10 місяців 2018 року на залізничних переїздах і коліях поза переїздами ПАТ «Укрзалізниця» сталося 60 випадків ДТП, в тому числі 51 випадок на переїздах і 9 – на коліях поза переїздами. Внаслідок ДТП загинуло 15 осіб і 26 травмовано. У порівнянні з відповідним періодом 2017 року кількість ДТП зменшилася на 12 випадків (з 72 до 60), кількість загиблих зменшилася на 5 осіб (з 20 до 15), а кількість травмованих  збільшилася на 4 особи (з 22 до  26).

Протягом 10 місяців 2018 року черговими працівниками залізничних переїздів попереджено 7 випадків дорожньо-транспортних пригод, а саме: водії транспортних засобів ігнорують забороняючи покази переїзної сигналізації та продовжують рух забуваючи проте, що в середньому при швидкості руху поїзда 120 км/год – гальмівний шлях буде складати 1000 метрів, рухомий склад з такою швидкістю прослідує 100 м лише за 3 секунди.

Також, мають місце випадки зіткнення транспортних засобів із рухомим складом, що призводить до травм, які несумісні із життям, а саме: в добу 16.08.2018 по вул.. Музейній у м. Волочиськ сталася жахлива ДТП, автомобіль ВАЗ 2101 зіткнувся із вантажним вагоном який знаходився на колії, в результаті чого водій загинув на місці події.

На перегонах, які обслуговує Хмельницька дистанція колії, машиністами поїздів було вжито заходів до негайної зупинки рухомого складу для відвернення наїзду на людину у 30 випадках, у 7-х випадках наїзд попередити не вдалося.

Відповідно до результатів розслідування зазначених випадків, вини залізниці в них не має, а випадки допущені через особисту необачність та порушення водіями правил дорожнього руху.

На щастя, у більшості випадків ДТП немає людських жертв, але, враховуючи вагу поїздів та швидкість їх руху – це скоріше щасливий збіг обставин. Крім того, внаслідок допущених випадків ДТП, залізниці та власникам завдано значних матеріальних збитків, які до цього часу не відшкодовані в повному обсязі.

Шановні водії! Не порушуйте правил проїзду через залізничні переїзди, запам’ятайте, що об’їхавши закритий шлагбаум, або не звернувши уваги на забороняючий сигнал світлофору, ви піддаєте ризику власне життя і життя інших людей!

Життя – дуже важка розплата за безтурботність та халатність. Про це повинен пам’ятати кожен.

 

 

За матеріалами ВП «Хмельницька дистанція колії» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПТА «Укрзалізниця».