19.11.2018 — 18:31

Вадим Лозовий провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова облдержадміністрації Вадим Лозовий провів черговий особистий прийом громадян, під час  якого мешканці області мали змогу особисто поспілкуватися з посадовцем та розповісти про наболіле. Загалом під час прийому було зареєстровано 40 звернень громадян з різних питань. Як зазвичай, велика кількість заяв стосувалася питання виділення матеріальної допомоги на лікування.

Окрім того, надійшли звернення щодо присвоєння звання заслуженого працівника культури, виділення земельної ділянки під облаштування зоокуточка, поновлення газопостачання у приватному господарстві, ремонту дороги загальнодержавного значення, роботи ОСББ, перегляду розміру орендної плати за земельний пай,  закриття школи в Чемеровецькому районі та забезпечення підвозу учнів до опорної школи, благоустрою населених пунктів, тощо.

Також порушувалися питання щодо дотримання прав учасників АТО, а саме відшкодування плати за навчання у вузі, встановлення групи інвалідності та виділення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Одна з проблем, що досить часто озвучується під час особистих прийомів громадян керівництвом області – неякісне надання послуг з пасажирських перевезень. Сьогодні до Вадима Лозового звернулися громадські активісти з проханням взяти на особистий контроль питання організації перевезення пасажирів до обласного госпіталю ветеранів війни. Вони висловили незадоволення схемою діючих маршрутів та наполягають, що вони не відповідають потребам громадян, які змушені їхати до госпіталю. Як було зазначено під час розмови, у зв’язку з тим, що на території цього медзакладу на час проведення ремонту зараз розташовується ще й обласний кардіодиспансер, тому значно зріс пасажиропотік. Окрім того, представники ГО скаржилися на те, що перевізник не дотримується своїх зобов’язань, зокрема порушує затверджений інтервал руху та не завжди заїжджає до лікувального закладу. Це створює незручності як для працівників, так і для пацієнтів та їх рідних, бо зважаючи на віддаленість госпіталю від міста добратися туди можна хіба особистим транспортом.

Голова облдержадміністрації уважно вислухав усіх заявників, роз’яснив, які існують можливі шляхи вирішення їх проблем, та надав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів. Про результати розгляду звернень громадяни будуть поінформовані відповідно до чинного законодавства.