21.11.2018 — 19:24

Хмельниччина відзначила п’яту річницю Революції Гідності

Сьогодні в Україні відзначають річницю початку Революції Гідності та Помаранчевої революції – День Гідності та Свободи. Цей день установлено Указом Президента України від 13 лютого 2014 року №872, який відзначається щорічно 21 листопада.

Рівно 5 років тому розпочалася революція, яка переродила українську націю. День Гідності і Свободи не просто чергове свято в нашому календарі, воно є твердженням ідеалів свободи і демократії, а також пошаною тих, хто віддав свої життя, захищаючи інтереси громадян України.

Хмельниччина, як і вся Україна, цього дня вшановує Героїв Майдану, які віддали життя за свою країну, за захист прав і свобод людини.

В цей визначний для країни день, на головній площі міста біля фотогалереї Пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції, вшанували полеглих патріотів України.

Участь в заході взяли голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, голова обласної ради Михайло Загородний, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин та їх заступники, керівники силових структур та організацій, духовенство та громадськість міста.

В продовження заходу, біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні відбулася поминальна молитва за загиблими Героями АТО та Небесної сотні. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів російсько-української війни та поклали квіти на знак пошани.