26.11.2018 — 16:21

На Городоччині відбулося перезахоронення солдата, що загинув під час Другої світової війни

У суботу, 24 листопада, у с. Варівці Городоцького району відбулося перезахоронення солдата, що загинув  під час  Другої світової війни. Члени громадської організації «Спеціалізоване пошукове бюро «Вертикаль» знайшли солдата під час проведення пошукових робіт у м. Малин Житомирської області.

За припущеннями пошуківців, йшов потужний артилерійський обстріл, групу солдат  із 6 чоловік  у бліндажі  накрило артилерійською хвилею. Усі вони загинули, скоріше всього, навіть не розпочавши бій, бо у всіх  бійців були повні набої.

При одному із солдат знайдено капсулу із особовими даними, написану простим олівцем, тому інформація про особу збереглася  в доброму стані.

Житель села Варівці Городоцького району – Гуменний Флор Федорович вперше був призваний на фронт у віці 25 років  під час Фінської війни у 1939 році, потім – у 1941 році, вдруге пішов воювати. Під  час перебування на фронтах, у нього народилася донька Ганна.

Дружина Флора Федоровича померла, не дочекавшись чоловіка з війни. Офіційно він вважався таким, що пропав безвісти. Сьогодні у Варівцях проживає  його донька – Трубай Ганна Флорівна, численні онуки та правнуки солдата.

Захід з перезахоронення останків героя видався досить емоційним. Громадська панахида, у якій взяли участь керівники  району, представники громадських організацій, родичі та жителі села, відбувалася біля Обеліску Слави, потім – у місцевій церкві відбулася заупокійна  служба.

Поховали солдата на місцевому цвинтарі біля його дружини. Салютна група, що прибула до Варовець для церемонії поховання солдата, здійснила  салют на його  честь.

Дивовижно іде час… Змінюються епохи та ідеали… Історична правда залишається такою, якою вона є. Ми маємо  пам’ятати героїв, завдяки кому сьогодні живемо. Ніхто не забутий, ніщо не забуте.