04.05.2016 — 16:48

Держфінінспекція в Хмельницькій області впродовж січня-квітня 2016 року провела 23 контрольних заходи

reviziya_i_kontrol_osnovnyh_sredstvВ результаті їх проведення виявлено втрати матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 5,1 млн гривень.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат, в тому числі з урахуванням виявлених порушень у попередніх звітних періодах, на суму 2,9 млн гривень.

До бюджетів усіх рівнів додатково надійшло коштів на суму 305,46 тис. гривень.

Впродовж чотирьох місяців поточного року до установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано 15 фінансових санкцій у вигляді призупинення бюджетних асигнувань та зупинення операцій з бюджетними коштами.

За допущені фінансові порушення 63 особи притягнуто до адміністративної відповідальності. Із займаних посад звільнено 2 порушників фінансового законодавства.

За результатами контрольних заходів правоохоронні органи розпочали 2 досудових розслідування.

Економічний ефект від впровадження 14 пропозицій, наданих за результатами проведених державних фінансових аудитів становить 213,2 тис. гривень.

Крім того, за результатами моніторингу державних закупівель відмінено торги в 20 випадках на суму 47 млн гривень.

З метою забезпечення прозорості у діяльності органів Держфінінспекції України та зворотного зв’язку з громадськістю функціонує «телефон довіри».

Ви маєте можливість повідомити про відомі Вам факти порушення законодавства при витрачанні бюджетних та інших державних коштів, використанні державного чи комунального майна, а також про неправомірні дії (бездіяльність) службових осіб Держфінінспекції.

Просимо громадян звертатися з приводу зазначених питань на «телефон довіри»:

  • Державна фінансова інспекція України (044) 425-38-18;
  • Державна фінансова інспекція в Хмельницькій області (0382) 65-37-22.

 

Прес-служба Держфінінспекції в Хмельницькій області