04.05.2016 — 17:21

Зі 100-річним ювілеєм привітали жительку Хмельницького району

IMG_0549Днями жителька села Пархомівці Горбань Ірина Іванівна у колі рідних та близьких людей зустріла свій славний 100-річний ювілей.

Привітати ювілярку приїхали й очільник району Леся Коменда та начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Надія Гулько. Іменинниці побажали міцного здоров’я, бадьорості духу, щоб обов’язково зустрітися на святкуванні 105-річного ювілею Ірини Іванівни, вручили вітальну листівку, квіти та цінний подарунок, а також матеріальну допомогу від районної організації ветеранів. Надано й одноразову грошову допомогу з районного бюджету.

Народилася Ірина Іванівна на третій день Великодня у 1916 році, у багатодітній сім’ї, вона була восьмою дитиною. Коли їй було 4 роки, помер батько, а у 17 років залишилася круглою сиротою, адже померла мама. Нелегке життя довелося прожити Ірині Іванівні, важко працювала, зазнала  голодні роки Голодомору, воєнне лихоліття. В місцевому колгоспі була ланковою рільничої бригади, телятницею, перед виходом на пенсію працювала в дитячому садочку. Крім цього, Ірина Іванівна була депутатом сільської ради. Ювілярка  має чудову родину: дочку, зятя, онуку, двох правнуків та ще багато родичів, друзів, сусідів, які люблять та турбуються про неї. Як то кажуть, вік прожила не марно.

Далеко не кожній людині вдається подолати столітній рубіж, а  Ірина Іванівна Горбань залишається при цьому самостійною, енергійною, відкритою та щирою.

За матеріалами Хмельницького району