29.11.2018 — 18:26

У 2019 році на розвиток спортивної інфраструктури в регіонах передбачено 600 млн грн субвенцій

В бюджеті Мінмолодьспорту на наступний рік передбачено 600 млн грн субвенцій регіонам для ремонту, реконструкції та будівництва спортивних об’єктів:

200 млн грн – на створення нових, будівельно-ремонтні роботи існуючих палаців спорту та завершення розпочатих у попередньому періоді робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту;

200 млн грн – на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту;

200 млн грн – субвенція містам обласного значення – обласним центрам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних басейнів та районним бюджетам на реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних басейнів.

“Починаючи з 2015-16 років, за сприяння Мінмолодьспорту, державою було інвестовано більше 1 мрлрд грн для відновлення та розбудови спортивної інфрастурктури на місцях. Враховуючи субвенції, заплановані на 2019 рік, обсяг державної підтримки на будівництво спортивної України перевищить 2 млрд грн. Дякую Уряду, Верховній Раді, народним депутатам та спортивній спільноті за спільну роботу та підтримку. Це наші з вами інвестиції в успішне спортивне майбутнє країни, фізичну активність та здоров’я майбутніх поколінь”, – наголосив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.