30.11.2018 — 10:04

Фахівці від Британської Ради навчали бібліотекарів активної взаємодії з громадськістю

27-28 листопада на базі   Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва  відбувся тренінг для бібліотекарів “Активні громадяни”. Це уже четвертий тренінг в рамках Британської Ради. Учасники – фахівці  трьох обласних бібліотек та міської ЦБС пройшли всі модулі, з яких складався тренінг.

Фасилітатори від Британської Ради- директор комунальної установи “Молодіжний центр” Владислав Гребенюк та провідний фахівець обласної бібліотеки для юнацтва Леся Романюк провели цілу низку практичних вправ, воркшопів, майстер-класів. Теми занять – ідентифікація та культура; активний діалог; активна  громада; планування  проектів; проектний менеджмент; побіювання проектів та співпраця з владою; фандрейзинг.

Основна мета тренінгу підвищити  компетенцію бібліотекарів, сформувати у них навики ведення проектної діяльності, сприяти активізації громадської діяльності та взаємодії працівників культури з громадою.

По закінченню тренінгу  усі учасники отримали сертифікати міжнародного зразка від  Британської ради. Надалі вони матимуть можливість продовжити навчання на всеукраїнських семінарах і тренінгах Британської Ради та ініціювати  власні проекти локальної соціальної дії.

За інформацією управління культури,
національностей, релігій та туризму