30.11.2018 — 13:09

Урядом затверджено Перспективний план формування територій громад Хмельницької області

Проектом перспективного плану формування територій громад області, який був  доопрацьований облдержадміністрацією у поточному році, передбачено утворення на території області 62-х об’єднаних територіальних громад. 14 червня 2018 року рішенням обласної ради схвалено зміни до проекту перспективного плану формування територій громад в межах усієї території області.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2018 року №901-р затверджено зміни до перспективного плану формування територій громад Хмельницької області.

Облдержадміністрацією у 2018 році надано 5 висновків на відповідність Конституції та законам України проектів рішень щодо утворення об’єднаних територіальних громад (Білогірської, Улашанівської, Ямпільської, Теофіпольської, Новоставецької) та 7 висновків щодо добровільного приєднання до об’єднаної територіальної громади (Гуменецької, Крупецької, Розсошанської сільських, Красилівської, Полонської та Волочиської міських ОТГ та  м. Славута).

У квітні п.р., відповідно до постанови ЦВК, відбулись перші вибори депутатів місцевих рад та голів об’єднаних громад у Білогірській селищній та Шаровечківській сільській ОТГ. 23 грудня 2018 року відбудуться перші вибори депутатів та голів місцевих рад Улашанівської, Ямпільської, Новоставецької ОТГ. ЦВК не призначено додаткових виборів депутатів у Гуменецькій  та Крупецькій ОТГ, до яких приєднались сільські ради. Чинним законодавством не передбачено проведення додаткових виборів у міських об’єднаних громадах (Красилівській, Полонській, Волочиській та Славутській ОТГ).

Станом на 1 грудня 2018 року кількість утворених об’єднаних територіальних громад становить 42, площа яких 11,18 тис. кв.км (54,1% площі області), увійшли 767 населених пунктів з населенням 505,028 тис. осіб (40% від населення області, 333 базові ради).

Управління регіонального розвитку
та будівництва ОДА