30.11.2018 — 20:53

Президент на Хмельниччині зустрівся з рідними одного із захоплених в російський полон українських моряків

Президент Петро Порошенко на Хмельниччині зустрівся з рідними одного із захоплених в російський полон українських моряків Сергія Цибізова. Петро Порошенко висловив слова підтримки рідним Сергія. Він наголосив, що Сергій та інші українські військові справжні герої. Президент особливо підкреслив, що вони діяли під час нападу російських військових у повній відповідності до вимог міжнародного законодавства.

Президент поінформував про заходи, які вживаються державою у питанні звільнення військовослужбовців. Він зазначив, що згідно міжнародного законодавства, українські воїни є військовополоненими.

Петро Порошенко також зазначив, що провів низку телефонних розмов з лідерами Європейського Союзу та інших країн світу. Зокрема, під час телефонної розмови з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Держсекретарем США Майком Помпео, Прем`єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, під час яких особливо наголошував на важливості підтримки вимоги України звільнити українських військовослужбовців та повернення незаконно захоплених кораблів. «Ми маємо повну підтримку наших міжнародних партнерів», – сказав він.

Глава держави також запевнив, що постійно тримає на контролі це питання. Зокрема, надання всім військовополоненим морякам повної правової допомоги. Відповідні доручення Глава держави напередодні дав Міністерству закордонних справ.

Президент також дав доручення голові Хмельницької обласної державної адміністрації постійно підтримувати зв’язок із родиною Сергія Цибізова та надавати всю необхідну допомогу.