03.12.2018 — 14:14

Представлено керівника територіального управління ДБР, розташованого у м.Хмельницькому

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося урочисте представлення директора територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м.Хмельницькому. Після проходження складного конкурсного відбору та низки перевірок на цю посаду був призначений Сергій Палатов.

З нагоди представлення на Хмельниччину завітав заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Буряк. Також в церемонії взяли участь голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, керівники силових структур, працівники територіального управління ДБР.

Вітаючи присутніх у залі, голова Вадим Лозовий зазначив: “Президент України Петро Порошенко поставив перед нами абсолютно чітке завдання: повернути довіру людей до влади. Це можливо тільки за умови викорінення такого ганебного явища, як корупція, на  всіх рівнях та в усіх гілках влади. Це наше спільне завдання. Облдержадміністрація надаватиме усебічну підтримку роботі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м.Хмельницькому. Будемо співпрацювати чітко, зрозуміло та прозоро, як і з усіма силовими структурами”.

Представляючи новопризначеного керівника підрозділу, заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Буряк повідомив, що 27 листопада Державне бюро розслідувань офіційно розпочало свою роботу. Слідчі центрального апарату та семи територіальних управлінь склали присягу та приступили до роботи. Як повідомив Олександр Олександрович, уже першого робочого дня слідчими центрального апарату до ЄРДР було внесено 2 кримінальних провадження, і, відповідно, розпочато їх розслідування.

Посадовець також зазначив, що через неузгодженість окремих законодавчих норм, наразі ДБР розпочинає роботу без оперативних підрозділів, однак, відповідні зміни до законодавчих актів уже розроблені та прийняті Верховною Радою у першому читанні. Таким чином, очікується їх прийняття ще до завершення поточного року. Після цього будуть проведені конкурси на набір оперативних працівників, що надалі дозволить слідчим більш ефективно виконувати свої завдання.

Звертаючись до Сергія Палатова, заступник директора ДБР наголосив: “Попереду у вас велика і кропітка робота, адже управління охоплює 5 областей. Тому ви маєте забезпечити роботу слідчих у підрозділах на підвідомчій вам території. Очікуємо від вас результатів роботи уже найближчим часом”.

Сергій Олегович подякував за виявлену довіру та доповів, що працівники територіального управління до роботи готові: “Ми будемо роботи все, щоб зміцнити довіру суспільства до правоохоронної системи, та готові до співпраці як з органами влади, так і з громадянами. Розуміємо, що для цього потрібні неупереджені та об’єктивні досудові розслідування, а це ми роботи вміємо.”

Також посадовець додав, що  основна задача ДБР – захист інтересів держави та прав і свобод людей, а також  нагадав, що Державне бюро розслідувань буде здійснювати викриття та розслідування злочинів, здійснених правоохоронцями, військовослужбовцями, державними службовцями. Саме тому Олег Палатов закликав усіх, кому стає відомо про такі правопорушення, звертатися до територіального управління ДБР та повідомляти про них в офіційному порядку.