06.12.2018 — 16:06

Вадим Лозовий привітав представників місцевого самоврядування Летичівщини

Багатолюддя, море квітів, теплі усмішки, піднесений настрій і сердечні поздоровлення. Усе це відбувалося 6 грудня в залі засідань Летичівської районної ради, де пройшли урочистості та святковий концерт з нагоди професійного свята народовладдя – Дня місцевого самоврядування.

Ця святкова подія зібрала в одну родину депутатів усіх рівнів, представників місцевого самоврядування та виконавчої влади, керівників підприємств, установ, організацій, ветеранів місцевого самоврядування, чия наполеглива праця, воля, енергія, професіоналізм творять історію місцевого самоврядування району.

Зі щирими словами привітань звернувся до присутніх голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий. Очільник області у своєму виступі зазначив, що Летичівський район один із перших втілив реформу децентралізації в життя, а одержані в результаті децентралізації повноваження та ресурси надали органам місцевого самоврядування більше можливостей для розвитку територій, створення сучасної освітньої, медичної, житлово-комунальної інфраструктури.

«Реформа дала поштовх до повноцінного розвитку громад, можливість поліпшити життя у кожному населеному пункті району  і дозволяє громадянам самостійно господарювати там, де вони живуть. У світі багато професій, які вимагають високого професіоналізму й досвіду. Але, мабуть, тільки робота в органах місцевого самоврядування потребує такої всебічної обізнаності, такого глибокого вивчення різноманітних сфер життєдіяльності. Життя району, добробут його мешканців – це постійний розвиток. І основа цього розвитку – порозуміння, співпраця усіх гілок влади, усіх посадовців, депутатів місцевих рад заради вирішення актуальних для територіальних громад району питань», – сказав Вадим Миколайович.

В свою чергу, голова Летичівської райдержадміністрації Ірина Матлаєва наголосила, що завдяки злагодженій роботі представницької і виконавчої гілок влади, тісному співробітництву з територіальними громадами сьогодні вдається не лише вирішувати чимало непростих питань, а й реалізовувати багато перспективних планів та задумів.

На завершення виступу Ірина Дмитрівна висловила переконання, що діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади і в подальшому буде спрямована на вирішення нагальних проблем, підвищення життєвого рівня наших людей. Очільниця району щиро привітала присутніх зі святом, побажала громадам району і надалі бути успішними та ефективними, а працівникам органів місцевого самоврядування завжди діяти в інтересах людей.

Жодне свято в районі не проходить без приємної місії нагородження, а тому й цього дня Почесними грамотами та подяками обласної державної адміністрації, обласної ради, райдержадміністрації та  районної ради, а також грамотами Летичівської та Меджибізької територіальних громад відзначено активних та наполегливих депутатів районної та місцевих рад, працівників та ветеранів місцевого самоврядування.

Під час урочистої частини заходу кожен ветеран місцевого самоврядування, бувші голови районної, сільських та селищних рад отримали подарунки та щирі слова подяки за свою працю і вагомий вклад у розвиток Летичівського краю.

Святкову концертну програму для присутніх винуватців свята подарували вчителі та учні Летичівської дитячої музичної школи.