08.12.2018 — 15:16

На Хмельниччину завітала делегація з Волновахи

З метою налагодження конструктивної співпраці, більш тісних економічних та культурних зв’язків з нашим краєм на Хмельниччину з робочим візитом завітала делегація з Волновахи – перший заступник голови Волноваської РДА Ольга Сидоренко та представник громадської організації «Жіноча рада Донбасу» Наталя Крупина.

6 грудня відбулася зустріч членів делегації з головою Хмельницької облдержадміністрації Вадимом Лозовим. Також участь в зустрічі взяла генеральний директор підприємства “ТІМ ІМПЕКС” Аліна Скоморохова, що вже тривалий час співпрацює з представниками Волновахи.

У ході спілкування Вадим Миколайович зазначив, що налагодження таких зв’язків є дуже важливим для кожного мешканця України, адже дає змогу не лише краще пізнати історію та культуру кожного куточка нашої батьківщини, а й відкриває нові перспективи для подальшої співпраці в економічній сфері, налагодження нових бізнес-контактів, обміну досвідом у різних сферах.

Голова зауважив, що співпраця між нашими регіонами уже має свою історію, адже з початком збройного конфлікту на Донбасі Хмельниччина допомагала Волновасі у будівництві оборонних споруд. Тісні зв’язки з регіоном налагодили і наші волонтери.

Ольга Сидоренко відмітила, що Хмельниччина навесні цього року зробила справжній великодній подарунок для дітей із сімей учасників АТО та малозабезпечених родин, які отримали запрошення погостювати в родинах подолян.

Аби надалі продовжити та розширити співпрацю між регіонами, Вадим Лозовий та Ольга  Сидоренко підписали Меморандум про співпрацю між Волноваською районною державною адміністрацією та Хмельницькою обласною державною адміністрацією.

 

У Меморандумі закладено основні принципи та механізми співробітництва у сфері освіти, охорони здоров’я, охорони навколишнього природного середовища, культури, залучення волонтерської допомоги та інвестицій на територію Волноваського району.

Аналогічну угоду про співпрацю 8 грудня делегація із Волновахи підписала із Дунаєвецькою міською радою Хмельницької області.