11.12.2018 — 13:01

Стратегію регіонального розвитку району обговорили на Красилівщині

10 грудня відбулось засідання Ради регіонального розвитку Красилівського району. Участь в заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, міський голова Ніла Островська  та голова районної ради Василь Пасічник, представники органів місцевої влади та місцевого самоврядування, бізнесу, установ, підприємств, організацій району.

Що зроблено, які програми та проекти регіонального розвитку реалізовувались  в районі упродовж 2015-2018 років на початку засідання Ради коротко озвучив Дмитро Склонний. Відкриваючи зібрання, посадовець підкреслив, що подібні засідання неодноразово відбувалися на рівні держави, в інших областях та районах, а сьогодні вперше в такому форматі проходить на Красилівщині.

Основна тема засідання – проведення в Красилівському районі ключових реформ, зокрема реформи децентралізації, медичної та освітньої, створення привабливого інвестиційного середовища для розвитку підприємництва на Красилівщині.

Дмитро Склонний сконцентрував увагу присутніх на найбільш проблемних питаннях, які довелось вирішувати: забезпечення питною водою домогосподарств району, ремонту та утримання комунальних доріг, доріг загального користування місцевого значення, розвиток інфраструктури та освітлення населених пунктів району.

Міський голова Ніла Островська у своєму виступі  поділитися власним досвідом та результатами роботи Красилівської міської об’єднаної територіальної громади. Вона наголосила, що незважаючи на складні умови, в яких зараз знаходиться держава, все ж реформа децентралізації дає можливість будувати, ремонтувати, оснащувати інфраструктуру громади та розвиватись. Ніла Островська закликала усіх усвідомити ціну, заплачену за можливість розбудовувати незалежну й демократичну державу, та разом рухатись вперед і робити більше хороших справ для добробуту людей.

Також присутні обговорили напрямки подальшої роботи на наступних три роки, які мають стати пріоритетними для влади усіх рівнів.   Дмитро Склонний підкреслив, що Стратегія регіонального розвитку Красилівщини є саме тим вектором, що дозволить мешканцям відчути переваги реформи децентралізації та досягти головної мети – забезпечити сталий економічний та соціально-культурний розвиток краю.

Джерело 1 та 2