12.12.2018 — 18:17

У Деражні провели флешмоб на підтримку полонених учасників АТО та військових моряків

12 грудня, на підтримку полонених Операції Об’єднаних сил і військових моряків та з нагоди Дня сухопутних військ України, відбувся флешмоб із внесенням прапору військово – морських сил України та Прапору сухопутних військ України. Під спільне виконання Гімну України відбулось підняття Державного Прапору України.

Захід відбувся за участю голови райдержадміністрації Андрія Зелінського, голови районної ради Віталія Сідлецького, міського голови Андрія Ковпака, керівників територіальних громад району, керівників підприємств, установ та організацій, членів благодійного фонду «Мир та добро», учнівської молоді та наших захисників.

«Цим флешмобом ми висловлюємо підтримку нашим героїчним воїнам ООС, які знаходяться у полоні вже 5 рік поспіль та морякам, яких у нейтральних водах підступно атакував та полонив агресор «Росія». Ми віримо, що справедливість запанує і наші хлопці повернуться на Батьківщину до своїх сімей. Проводячи цей захід ми хочемо, щоб хлопці знали, що про них пам’ятають, не забувають і не залишать в біді”, – зазначив голова райдержадміністрації Андрій Зелінський.

В рамках організації флешмобу та з нагоди відзначення Дня сухопутних військ України головою райдержадміністрації вручено відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Після нагородження, учасники флешмобу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників України. Також від імені голови Хмельницької обласної державної адміністрації Вадима Лозового та голови райдержадміністрації Андрій Зелінського було покладено корзину до пам’ятної дошки Героїв України, які віддали своє життя  боронячи незалежність і суверенітет нашої держави.

Завершився захід виконанням пісні – маршу нової армії.