13.12.2018 — 17:03

У Васьковецькому НВК підняли прапор ВМС на підтримку полонених українських моряків

Ізяславщиною  шириться флеш-моб, ініційований 7 грудня  головою Ізяславської районної державної адміністрації, депутатом обласної ради Борисом Яцковим,  на підтримку моряків Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які  були атаковані російськими військовими у нейтральних водах та віроломно захоплені у ворожий полон.

У експозиції «Вони захищали Батьківщину», яка присвячена землякам–учасникам Антитерористичної операції на сході України, в шкільному музеї Васьковецького НВК «ЗОШ І-ІІ ст., дитячий садок» села Васьківці Клубівської сільської ради  ще із 20 листопада 2015 року зберігається прапор Військово-Морських Сил ЗСУ. Прапор, підписаний захисниками України, подарував учням закладу учасник АТО, боєць 56 бригади Андрій Михайлов, який та той час проживав в селі Васьківці. Сам прапор було передано колективу Васьковецького НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – дитячий садок» напередодні Дня Гідності та Свободи під виховного заходу «Герої не вмирають». І з того часу він перебуває на почесному місці у тематичній експозиції шкільного музею.

Відгукнувшись на заклик Бориса Яцкова, учнівський та педагогічний колективи Васьковецького НВК вирішили вивісити на приміщенні закладу поруч із Державним Прапором України подарований їм прапор Військово-Морських Сил Збройних сил України.

«Цим флешмобом ми висловлюємо підтримку нашим героїчним воїнам Операції об’єднаних сил яких у нейтральних водах підступно атакував та полонив російський агресор. Ми переконані, щосправедливістьзапанує і наші хлопці у найближчий час повернуться на Батьківщину до своїх родин, друзів, колег.Ми про них пам’ятаємо, не забуваємо і не залишимо самих у біді”, – зазначив директор закладу Ігор Довгалюк.

Також чимало учнівських колективів заклала дів освіти Ізяславського району записали відеозвернення  із словами підтримки захисників свободи, незалежності та територіальної цілісності України.

За інформацією Ізяславської райдержадміністрації