18.12.2018 — 10:56

У профтехосвіті області працюють над практичним впровадженням результатів наукових досліджень

У ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» відбувся науково-практичний семінар «Від наукових досліджень – до кращих освітніх практик», під час якого відбулася презентація наукових результатів діяльності Інституту професійно-технічної освіти НАПН України задля ефективного застосування в освітній практиці закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Науково-практичний семінар відкрила директор Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України Валентина  Радкевич, яка представили до уваги учасників семінару результати досліджень науково-дослідних робіт, виконаних в Інституті професійно-технічної освіти НАПН України у 2016 – 2018 рр..

Ірина Смирнова, провідний науковий співробітник лабораторії технологій професійного навчання Інституту професійно- технічної освіти НАПН України, доктор педагогічних наук, доцент, розкрила особливості використання електронних освітніх ресурсів у системі професійної освіти.

Про створення та використання SMART-комплексів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти розповів Андрій Кононенко, науковий співробітник лабораторії електронних навчальних ресурсів Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, кандидат педагогічних наук.

Старший науковий співробітник лабораторії зарубіжних систем професійної освіти і навчання Інституту професійно-технічної освіти, кандидат юридичних наук Олександр Радкевич  розповів про створення і забезпечення функціонування СМS у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Андрій Кононенко провів тренінг на тему «Розроблення інформаційно-освітнього середовища та SMART-комплексів у закладах професійної освіти», у якому взяли участь методисти Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області та педагоги ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг».

Після завершення плідної роботи всі учасники науково-практичного семінару здобули нові знання та вміння, про що засвідчують одержані ними сертифікати за участь у семінарі: «Від наукових досліджень – до кращих освітніх практик», тренінгу з розробки інформаційно-освітнього середовища закладів професійної освіти.

Працівники Інституту відзначили активну та творчу роботу методистів і викладачів в ході семінару. При підведенні підсумків роботи було акцентовано увагу на необхідності продовження започаткованої практики проведення науковцями Інституту ПТО тренінгів для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини.

Проведений захід вкотре підтвердив ефективність партнерської взаємодії Інституту ПТО, регіональної методичної служби та закладів профтехосвіти щодо підготовки педагогів до запровадження сучасних технологій і засобів навчання з метою підвищення якості професійної освіти.

Джерело