18.12.2018 — 17:05

Нове відділення анестезіології та інтенсивної терапії відкрили в Ізяславській центральній районній лікарні

17 грудня відбулась дуже важлива для мешканців Ізяславського району подія –  у центральній районній лікарні урочисто відкрили відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Відділення загальною площею 155,4м2 розраховане на 6 ліжок – 4 ліжка загальної реанімаційної зали, 1 ліжко в дитячій палаті та 1 ліжко в ізоляторі. У відділенні 5,5 штатних одиниць лікарів, 6,5 штатних одиниць анестезистів, 6 штатних одиниць медичних сестер та 5 штатних одиниць молодших медичних сестер. Відділення оснащене всім необхідним для виведення з критичного стану важкохворих: моніторами для спостереження за роботою серцево-судинної системи, дефібриляторами, апаратами штучної вентиляції легень. Персонал відділення орієнтований у своїй роботі на проведення керованої комбінованої анестезії та впровадження інноваційних технологій. Усього на проведення робіт у відділенні використано 1 млн. 512 тис. грн..

Голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, вітаючи присутніх на урочистому відкритті  наголосив, що ця подія є черговим яскравим прикладом успішної реалізації на території Ізяславщини  ініційованої Президентом України Петром Порошенком та Урядом медичної реформи.

«Услід за відкриттям реконструйованого приміщення поліклініки Ізяславської ЦРЛ, міських амбулаторій ЗПСМ №1 та №2 Ізяславського РЦ ПМСД, придбання нового медичного обладнання та техніки – це черговий реальний крок влади Ізяславського району для забезпечення надання населенню краю якісних сучасних медичних послуг. Особливо хочу підкреслити, що кошти, які спрямували на нове відділення, віднайшла саме місцева влада, і лише завдяки консолідації зусиль влади та громади вдалося втілити в життя цей важливий проект», – зазначив Вадим Миколайович.

Очільник області подякував усім, хто долучився до цієї почесної справи, та  побажав успіхів персоналу відділення та Ізяславської центральної районної лікарні у справі збереження здоров’я пацієнтів. Для забезпечення роботи відділення Вадим Лозовий вручив колективу новий 6-ти канальний електрокардіограф.

У своєму вітальному слові голова Ізяславської районної державної адміністрації Борис Яцков та голова районної ради Сергій Шлегель також відзначили, що відкриття нового відділення анестезії та інтенсивної терапії стало можливим завдячуючи співпраці обласної та районної державних адміністрацій, обласної та районної рад, допомозі ряду підприємств, установ та організацій району, міської та окремих сільських рад районна лікарня отримала сучасне реанімаційне відділення з необхідним обладнанням та медикаментами.

А ще цього дня відділення реанімації та інтенсивної терапії додатково отримало цілий набір дуже потрібного  для збереження життя та здоров’я пацієнтів обладнання –  дефібрилятор від Ізяславської міської ради, апарат штучної вентиляції легень від Білотинської сільської ради, монітор пацієнта від Клубівської сільської ради, комп’ютер від КП «Ізяславтепломережа», медичне обладнання від колективу Ізяславського РЦ ПМСД та від колективу гінекологічного відділення Ізяславської ЦРЛ.

Дякуючи за щирі слова на адресу медиків, завідувач відділенням Олександр Мельник та головний лікар Ізяславської ЦРЛ Олександр Агапій запевнили, що фахівці відділення анестезіології та інтенсивної терапії за допомогою сучасного обладнання та устаткування забезпечать якісне надання допомоги хворим з невідкладними станами та водночас поліпшать анестезіологічне забезпечення лікувальної установи.

За інформацією Ізяславської райдержадміністрації