27.12.2018 — 17:41

Від мрії до дії

Протягом 2018 року Хмельницька обласна служба зайнятості спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації проводили масштабний профорієнтаційний проект для молоді «Від мрії до дії». Головне завдання Проекту – профілактика безробіття серед молоді, допомога у виборі професії, підготовка до виходу на ринок праці.

За словами директора обласної служби зайнятості Сергія Черешні, в рамках Проекту проведено 1442 різноманітних заходи: 513 для безробітної молоді,  684 – для учнів ЗНЗ та ПТНЗ, 40 – для студентів ВНЗ, 205 – для працівників закладів освіти та батьків. Учасникам пропонувалися групові профконсультації із застосуванням психологічного тестування, професіографічні екскурсії, семінари та тренінги, заняття в клубах та студіях,  інтерактивні заходи для молоді (профорієнтаційний квест, брейн-ринг, аукціон професій), ярмарки кар’єри тощо.

Проект дав можливість молоді реалізувати свої здібності та нахили у різноманітних конкурсах: “Як обрати «свою» професію?” (конкурс шкільних стінних газет), що проводився серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, «Живи та працюй на Хмельниччині!» (конкурс бізнес-проектів) серед учнів  загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів.

Серед  найбільш масштабних заходів Проекту – ярмарки професій в інтерактивній формі під назвою «Подорож у світ професій». Цього року можливістю презентувати свої освітні послуги для 8 тис. учнів випускних класів скористалися 25 професійно-технічних та 40 вищих навчальних закладів Хмельниччини, Тернопільщини, Рівненщини, Одещини та Харківщини.

Довідково: в цілому в заходах Проекту взяли участь більше 32 тис. осіб з числа учнівської та студентської молоді та понад 6 тис. безробітних громадян віком до 35 років.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ