28.12.2018 — 10:09

Кам’янець-Подільський – молодіжна столиця України в 2019 році

В 2019 році молодіжною столицею України буде місто Кам’янець-Подільський. За перемогу у фіналі конкурсу «Молодіжна столиця України» змагалися 10 міст: Івано-Франківськ; Кам’янець-Подільський; Кременчук; Луцьк; Маріуполь; Одеса; Тернопіль; Харків; Хмельницький та Чернігів.

«Вітаю чудовий старовинний Кам’янець-Подільський із перемогою у цьому конкурсі! Завдяки конкурсу ми бачимо живі, цікаві приклади активної роботи молоді в регіонах, проекти молодіжних організацій, реальні кейси спільної діяльності молоді і місцевої влади. Вдячний всім учасникам конкурсу, кожному місту і ОТГ, які показали, що молодіжна політика в регіонах міцніє з року в рік!», – сказав Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Заступник Міністра Молоді та спорту Олександр Ярема подякував учасникам та фіналістам конкурсу за роботу, яка проводиться в містах в контексті молодіжної політики:

«Було дуже цікаво вивчати досвід, що впроваджуєте у нових підходах та форматах молодіжної роботи. Ця робота надихає. Мета конкурсу – навчитись діалогу і зробити так, щоб молоді люди відчували себе запитаними, відчували свою значущість і вагомість в житті кожного окремо взятого міста. Бажаю кожному з міст стати переможцем!»

Нагадаємо, минулого року Мінмолодьспорту спільно з Українським інститутом міжнародної політики, Національною молодіжною радою України започаткували національний конкурс «Молодіжна столиця України», за підтримки Асоціації міст України та Асоціації ОТГ, покликаний активізувати співпрацю між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяти створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України. У 2018 році місто Львів було визнане найкращим для проживання та розвитку молоді.