02.01.2019 — 12:29

Юні мушкетери країни в Хмельницькому

Протягом трьох днів в Хмельницькій ДЮСШ-3 проходив чемпіонат України з фехтування на шпагах серед юнаків та дівчат 2002 року народження і молодших. Всеукраїнські змагання цієї вікової групи проходять в обласному центрі вже третій рік поспіль. Цьогоріч серед господарів краще виступили дівчата. В індивідуальному турнірі Єва Мазур з Хмельницького фехтувального клубу впевнено дійшла до фіналу, де у рівній боротьбі поступилася землячці – вихованці Хмельницької ДЮСШ-2 Дар’ї Садовій, котра зараз представляє Львівську область. До чільної десятки пробилася з поміж 58 шпажисток ще одна хмельничанка – Анна Кулібаба (7 місце).

Отже призерками чемпіонату стали:

1 місце – Садова Дар’я (Львів),

2 місце – Мазур Єва (Хмельницький),

3 місце – Моня Дарина (Дніпро),

3 місце – Євдокімова Марія (Дніпро).

У командних змаганнях сталася приємна несподіванка. Чемпіоном України стала команда міста Хмельницького в складі Єви Мазур, Анни Кулібаби та Катерини Рогальської. Завдяки гарному виступу в особистих змаганнях наша команда відразу потрапила до вісімки найсильніших (всього заявилось 13 збірних), за вхід в четвірку зустрічалися з Харковом – 1.

За вихід до фіналу подолянки перемогли (45:39) команду з Дніпра, за яку виступали дві бронзові фіналістки цього чемпіонату.

За перше місце вони зустрілися з сильною командою із Закарпаття. Рахунок, як і в зустрічі з Харковом, змінювався кілька разів не на нашу користь. Зустріч закінчилася на користь Хмельницького 40:39.

Підсумок командної боротьби у дівчат:

1.Хмельницька область,

2. Закарпатська область,

3 .Київ-1.

У змаганнях  з поміж 71 юнаків домінували кияни. Спочатку вони зайняли в особистому турнірі майже увесь п’єдестал: 1. Сирота Михайло (Київ), 2. Опанасенко Андрій (Харків), 3. Кублицький Михайло (Київ), 3. Мукоїд Кирил (Київ), а потім відзначились і серед 17 команд: 1.Київ-1, 2.Харків-1, 3. Закарпатська область-1.

Здобутки хмельницьких шпажистів – юнаків значно скромніші: 7 командна позиція і найкраще 17 особисте місце Георгія Маслова.