11.01.2019 — 17:40

Вадим Лозовий провів виїзний прийом громадян на Білогірщині

11 січня, перебуваючи з робочим візитом у Білогірському районі, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий провів виїзний прийом громадян. Всього під час прийому надійшло 8 звернень.

Порушені у них питання стосувалися виділення коштів на придбання лапароскопічної стійки для хірургічного відділення Білогірської районної центральної лікарні, сприяння  у  виділенні коштів на ремонт доріг державного та місцевого значення, зокрема ділянки дороги Т23-01 в напрямку траси Шумськ-Острог через села Хорошів, Велика та Мала Боровиця. Також жителі смт.Ямпіль звернулися щодо вирішення питання із ремонтом мосту через річку Горинь та ремонту водогону в селищі.

Окремо розглянуто звернення жителів села Залужжя щодо сприяння у продовженні фінансування будівництва нового приміщення Залузької загальноосвітньої школи та вирішення питання щодо продовження  ремонту асфальтного покриття на ділянці дороги Корниця – Залужжя.

Серед інших питань розглянуто звернення щодо надання матеріальної допомоги на лікування, а також сприяння в ремонті приміщення Білогірської дитячо-юнацької спортивної школи.

За результатами розгляду звернень, Вадим Миколайович надав відповідні доручення керівникам окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, аби ті детально відпрацювали порушені на прийомі питання з метою їх оперативного вирішення. Також  голова обласної державної адміністрації відмітив соціально високий рівень піднятих під час прийому питань. “Це свідчить про небайдужість жителів Білогірщини не тільки до особистих питань, а й до проблем району в цілому”, – сказав Вадим Миколайович.

До слова, у ході сьогоднішнього робочого візиту Вадим Миколайович  особисто відвідав с.Залужжя, мешканці якого звернулися на особистий прийом. Очільник області відвідав діючу загальноосвітню школу, ознайомився із ходом робіт з будівництва нового приміщення навчального закладу та приміщення амбулаторії ЗПСМ.

Нагадаємо, що будівництво цієї школи розпочалося майже 30 років тому, у 1990 році. Тривалий час воно було законсервоване. Однак, у зв’язку з тим, що приміщення діючої школи вже дуже старе і не відповідає жодним нормативним вимогам, мешканці села неодноразово зверталися до обласної влади з проханням щодо його поновлення. В результаті було прийнято відповідне рішення, і в 2017 році нарешті розпочалися будівельні роботи.

Загальна кошторисна вартість об’єкту склала 25,079 млн.грн., проектна потужність майбутньої школи – 260 учнів. Фінансування робіт здійснюється за рахунок коштів ДФРР та частково з місцевого бюджету. У 2018 році на виконання будівельних робіт профінансовано 5 млн.507 тис.грн. з ДФРР та 750 тис.грн. з місцевого бюджету. Загалом з 2017 року освоєно 15 млн.217 тис.грн. Наразі завершено будівництво стін, монтаж покрівлі та встановлення вікон. На 2019 рік заплановано профінансувати 9 млн.862 тис.грн.

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини у Залужжі будується відповідно до Програми Президента України “Доступна медицина”, це одна із 10 новостворений амбулаторій, будівництво яких розпочато в минулому році. На сьогодні триває зведення стін приміщення.