23.01.2019 — 18:01

У Мінсоцполітики обговорили проміжні результати проекту „Підтримка українських громад у зв’язку із збільшенням кількості ВПО” з представниками GIZ

21 січня 2019 року у Мінсоцполітики відбулася зустріч заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) в Україні щодо обговорення проміжних результатів та напрямків подальшої співпраці у межах компоненту „Психосоціальна підтримка та робота з конфліктами” проекту „Підтримка українських громад у зв’язку із збільшенням кількості ВПО”.

Заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович висловила подяку співробітникам Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ за проведену роботу щодо підтримки діяльності українських територіальних громад у сфері надання допомоги вразливим категоріям населення.

Проектом було реалізовано низку заходів технічної підтримки об’єднаних територіальних громад у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб у Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Закуплено обладнання та створено 34 діалогових кімнати, 20 сенсорних кімнат для надання психосоціальної підтримки, проведення консультацій та реабілітації дітей та дорослих з інвалідністю, учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, жертв насильства, інших вразливих категорій населення, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Підвищено кваліфікацію понад 3 тисяч працівників комунальних та недержавних організацій, спеціалістів соціального сектору, освіти та охорони здоров’я тощо щодо здійснення психосоціальної підтримки населення громад.

Було розроблено та впроваджено єдину програму підготовки, методики надання психологічної підтримки та розроблено підручники щодо здійснення консультування з профілактики професійного вигорання та вирішення конфліктів.

Продовжено реалізацію заходів, спрямованих на запобігання та боротьбу з насильством у сім’ї та гендерно обумовленим насильством.

Як зазначалося в ході зустрічі, все це дозволить покращити якість надання послуг населенню державними органами та недержавними організаціями у територіальних громадах областей, які приймають внутрішньо переміщених осіб.

„Тепер перед нами стоїть завдання імплементації напрацьованих технологій, методик соціальної роботи в інших регіонах України”, – підкреслила Наталія Федорович.

Сторони наголосили на важливості подальшої взаємодії державних органів та громадських організацій як на національному, так і на регіональному рівнях.

У заході взяли участь представники Управління інтегрованих соціальних послуг, Відділу гендерної рівності Мінсоцполітики; співробітники GIZ – Александр Отто, директор проекту „Психосоціальна підтримка і робота з конфліктами”, Давід Фьотхйохан – менеджер проекту, Оксана Кравець, Катерина Шморгун – координатори проекту.