12.05.2016 — 10:20

Олександр Корнійчук взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді

IMG_205111 травня під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулася всеукраїнська селекторна нарада за участю голів облдержадміністрацій та голів обласних рад. Від Хмельниччини участь у селекторі взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, керівництво міста та керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

На порядок денний засідання було винесено ряд питань, зокрема: оформлення субсидій населенню в умовах підвищення тарифів на газ та житлово-комунальні послуги, стан будівництва, ремонт доріг протягом 2016 року, підготовка до нового навчального року та передача адміністративних послуг від Мін’юсту на місця.

На початку наради, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомив, що сьогодні на засіданні Уряду було затверджено Державний фонд регіонального розвитку, а так 1,1 млрд. гривень підуть на ті проекти, які регіони подали на затвердження.

Також Прем’єр-міністр України в ході селекторної наради зазначив, що Уряд планує капремонт дороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса.

«Дорога, яка там знаходиться зараз в жахливому стані, Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса має стати однією з пріоритетних. Надано доручення Укравтодору здійснити капітальний ремонт зазначених доріг», – додав голова Уряду.

Наразі обраховується орієнтовна вартість відповідного ремонту.

IMG_2049

Інформуючи усіх присутніх голова обласної державної адміністрації Олексанрд Корнійчук зазначив, що станом на 01.04.2016 року нараховано субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на суму 1 мільярд 253 мільйони 184 тисячі гривень. Перераховано організаціям, що надають житлово-комунальні послуги на суму 446 мільйони 132 тисячі гривень. Щодо стану призначення житлових субсидій кількість сімей, які отримали субсидію станом на 06.04.2016 року становить 160 тисяч 804 сім’ї. За опалювальний період 2015-2016 року до управлінь соціального захисту населення звернулося 221 тисяча сімей.

Питання стану будівництва та ремонту доріг постійно перебуває на контролі в області. Так, планом фінансування на 2016 рік по області з державного бюджету України по дорогах загального користування передбачено проведення поточного середнього ремонту на суму 104 млрд.грн. та поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання на суму 96,8 млн.грн.

З місцевих бюджетів в 2016 році планується додатково залучити на проведення ремонтних робіт на автодорогах кошти в сумі близько 14 млн.грн. На січень-травень з державного бюджету України профінансовано 39,1 млн.грн., з місцевих бюджетів профінансовано 1,1 млн.грн. Це дало змогу провести оплату всіх виконаних робіт по експлуатаційному утриманню автодоріг загального користування і виконати першочергові роботи з покращення умов безпеки руху на мережі автодоріг.

Повноваження з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців здійснюється усіма райдержадміністраціями та виконкомами міських (міст обласного значення) рад.

Крім того, станом на 10.05.2016 року повноваження у сфері державної реєстрації бізнесу здійснюють посадові особи 2-х об’єднаних територіальних громад області та 161 нотаріус; повноваження у сфері державної реєстрації нерухомості здійснюють 9 органів місцевого самоврядування.

Варто відзначити, що Хмельниччина є серед лідерів по передачі адміністративних послуг від Мін’юсту на місця.