18.05.2016 — 16:33

Євроінтеграція: виклики та перспективи для України

Сьогодні в Хмельницькому відбулося засідання дискусійного клубу “Євроінтеграція: виклики та перспективи для України”. Участь в заході взяли т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук, директор Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації  Максим Левицький, депутати обласної ради, викладачі та студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, представники громадських організацій та бізнесу.

IMG_2163

Дискусійні клуби такого спрямування в Україні проводяться вже не вперше. Вони проходять в рамках інформаційного проекту «ЄС: вибір української молоді», який спрямований на поширення інформації про ЄС та процеси євроінтеграції України. Проект «ЄС: вибір української молоді» є ініціативою, що фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні, виконавцем проекту виступає ГО «Молодіжна Альтернатива». Серед заходів проекту – Всеукраїнська Євровікторина, конкурс фото, відео та аудіо творів, створення та ведення блогів та дискусійні клуби. Партнерами проекту є Міністерство освіти і науки України та Міністерство молоді та спорту України.

IMG_2158

Із вітальним словом до учасників клубу звернувся Олег Кузмінчук. Він висловив щиру впевненість у тому, що Угода про асоціацію з ЄС є історичним шансом для нашої країни стати на шлях демократії та економічного розвитку. “Усім нам важливо об’єднатися, особливо молоді, громадським діячам, журналістам, які основним рупором громадянського суспільства у відпрацюванні певних застережень та пріоритетних напрямків розвитку кожного окремого регіону на шляху до Євросоюзу”, – наголосив Олег Петрович.

Своїм баченням проблем і перспектив євроінтеграції в галузі культури поділився директор Хмельницької обласної філармонії Олександр Драган. Він звернув увагу присутніх на необхідності змін в самосвідомості українців, адже тривалий час в нашій державі проводилась політика тотального державного контролю і повного фінансування. Такий стан справ є неприйнятним на даному етапі розвитку держави. Також Олександр Васильович поділився передовим досвідом впровадження нових підходів до менеджменту у галузі культури.

IMG_2172

Директор Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації  Максим Левицький у своїй промові окреслив переваги та недоліки інтеграційних процесів. Він наголосив, що на даний час, в еру блискавичного розвитку техніки, технології та всесвітньої глобалізації,  ми повинні вчитися мислити глобально, проявляти ініціативу, власноруч будувати свою країну, не чекаючи на чиюсь допомогу, адже наше майбутнє і майбутнє України зараз саме в руках молоді.

Учасники зустрічі зійшлися на думці про те, що сьогодні українська влада має зробити все можливе, щоб у найближчій перспективі стати членом ЄС, і всі ці процеси мають відбуватися за активної участі та під пильним контролем громадянського суспільства.

IMG_2162