19.05.2016 — 09:48

Відбулася колегія Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації

18 травня відбулося засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації на тему: «Про підсумки роботи агропромислового комплексу Хмельницької області за 4 місяці поточного року та стан підготовки підприємств агропромислового комплексу Хмельницької області до збирання зернових культур у 2016 році».

Участь у колегії взяли заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, директор Департаменту з управління державною власністю Міністерства аграрної політики та продовольства України Володимир Кудінов, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Валерій Будзінський, заступники голів райдержадміністрацій з питань АПР, начальники управлінь АПР райдержадміністрацій, головні зоотехніки та агрономи управлінь АПР райдержадміністрацій, керівники господарств та фермерських підприємств усіх форм власності.

P1013022

З підсумками роботи агропромислового комплексу області за 4 місяці 2016 року виступив заступник директора Департаменту Вадим Конончук. Аналізуючи роботу галузі відмітив, що темп зміни обсягу виробництва сільськогосподарської продукції порівняно з відповідним періодом минулого року становить 90,2 %, в тому числі по сільськогосподарських підприємствах – 78,8 %, господарств населення – 103,0 %. Також проаналізував роботу галузі тваринництва, рослинництва, харчової та переробної промисловості і рівень заробітної плати сільськогосподарських працівників області.

Директор Департаменту з управління державною власністю Міністерства аграрної політики та продовольства України Володимир Кудінов у своєму виступі висвітлив питання розвитку агропромислового комплексу України в аспекті стратегії сталого розвитку «Україна – 2020».

Крім того, в ході колегії, обговорили питання щодо забезпечення пожежної безпеки під час проведення комплексу сільськогосподарських робіт в агроформуваннях, стан підготовки хлібоприймальних підприємств до прийняття зерна урожаю 2016 року, про стан охорони праці та заходи щодо їх запобігання на підприємствах АПК області, про структуру, завдання та функції Держспоживпродслужби у Хмельницькій області.

P1013021

Підводячи підсумки засідання, заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко наголосив на необхідності найближчим часом завершити сівбу ярих зернових культур, зокрема гречки, сої та кукурудзи на зерно з обов’язковим виконанням прогнозованих обсягів їх посівів.

«Водночас потрібно приділити увагу роботам по догляду за посівами сільськогосподарських культур та обов’язковому внесені гербіцидів. Не допустити зменшення поголів’я великої рогатої худоби в агроформуваннях області та обов’язково тримати на контролі питання щодо недопущення поширення африканської чуми свиней в області», – додав Володимир Ілліч.