20.05.2016 — 15:40

Олександр Корнійчук: наше завдання – забезпечення сприятливих умов для розвитку в області конкурентноздатного та інноваційного бізнесу

IMG_2399

Сьогодні відбулася робоча зустріч голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука, голови обласної ради Михайла Загородного з бізнес-омбудсменом Альгірдасом Шеметою. Адже Хмельниччина  – це інвестиційно привабливий, динамічний в економічному розвитку регіон з потужним підприємницьким середовищем, величною історичною та культурною спадщиною, унікальними природно-рекреаційними ресурсами, низьким екологічним навантаженням.

На теренах області працюють майже 10 тисяч великих, середніх та малих підприємств, а також  53,5 тисячі суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб. В області налічується 1740 промислових підприємств.

Тільки від суб’єктів малого та середнього підприємництва протягом кварталу поточного року до бюджетів усіх рівнів надійшло 631,4 млн. грн. податкових платежів, що на 165,5 млн. грн. або на 35,5% більше ніж за відповідний період 2015 року.

«Забезпечення сприятливих умов для розвитку в області конкурентноздатного та інноваційного бізнесу – одне з першочергових завдань облдержадміністрації» – наголосив очільник області.

З метою оперативного реагування на проблемні питання суб’єктів підприємництва при облдержадміністрації працюють такі консультативно-дорадчі органи як координаційна рада з питань розвитку підприємництва та регіональна рада підприємців області.

Проведення консультацій з бізнес активом краю дає можливість напрацьовувати пропозиції змін до законодавчих актів, які регулюють підприємницьку діяльність.

Представники регіонального бізнесу, будучи членами громадських рад при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України, Державної фіскальної служби, Державної регуляторної служби та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, приймають безпосередню участь у формуванні нормативної бази з дерегуляції бізнесу.

Підводячи підсумки, Олександр Корнійчук зазначив, що головна мета нашої співпраці з бізнес-громадою області полягає в тому, аби уникнути можливих причин для будь-яких скарг у майбутньому. А це можливе у разі усунення корупційних проявів при спілкуванні підприємців та державних органів, зокрема, при наданні адміністративних послуг, вирішенні податкових та митних питань, отриманні дозволів та ліцензій, реєстрації бізнесу.

У продовженні діалогу з бізнес-омбудсменом Альгірдасом Шеметою т.в.о. першого заступника голови адміністрації Олег Гуменний за участі представників органів влади, підприємців та громадськості провів інформування присутніх про діяльність Ради бізнес-омбудсмена та можливості вирішення спірних питань між підприємцями та представниками органів влади.

IMG_2415

Довідково: Рада бізнес-омбудсмена створена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року №691 “Про утворення Ради бізнес-омбудсмена” та є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України.

Мета її діяльності – сприяння прозорості діяльності органів державної влади, суб’єктів господарювання, що належать до сфери їх управління, запобігання корупційним діянням та/або іншим порушенням законних інтересів суб’єктів підприємництва.

Рада бізнес-омбудсмена фінансується через мультидонорський рахунок ЄБРР, відкритий у 2014 році для створення сприятливих умов ведення бізнесу для українських підприємців. Донорами є: Данія, Фінляндія, Німеччина, Японія, Нідерланди, Швеція, Швейцарія, Великобританія і США.

IMG_2400

IMG_2390

IMG_2412