26.05.2016 — 14:31

Впровадження сучасних технологій на малих водоканалах України

image1

24 травня у Шепетівці відбувся семінар-практикум на тему: «Впровадження сучасних технологій на малих водоканалах України».

Провели захід за ініціативи управління житлово-комунального господарства Хмельницької облдержадміністрації, Української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства “Укрводоканал-екологія”, куди були запрошені керівники водоканалів та управління житлово-комунального господарства Тернопільської облдержадміністрації.

У заході взяли участь керівники та головні інженери водопровідно-каналізаційних підприємств Хмельницької та Тернопільської областей, представники спеціалізованих підприємств, які презентували свою продукцію.
Відкрив семінар-практикум Шепетівський міський голова Михайло Полодюк. Із вступним словом виступили начальники управлінь житлово-комунального господарства Хмельницької ОДА Ігор Ялоха та Тернопільської ОДА Михайло Олійник, президент Асоціації «Укрводоканалекологія» Юрій Жерліцин.

Учасники семінару обговорили найбільш актуальні питання у сфері водопровідно-каналізаційного господарства:

– впровадження сучасних технологій на малих водоканалах;

– технічні переваги та економічна доцільність використання труб великих діаметрів з поліетилену на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства;

– впровадження енергоефективного насосного обладнання, як шлях до модернізації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства;

– актуальність впровадження автоматизованої системи контролю обліку енергоносіїв – АСКОЕ в сучасних умовах господарювання.

Також учасники заходу ознайомилися з об’єктами та роботою Шепетівського водоканалу, який у 2015 році зайняв перше місце в рейтингу серед великих та середніх комунальних підприємств України.