16.06.2016 — 17:24

Подолянам презентували новітні розробки у сфері енергозбереження

16 червня в обласній державній адміністрації відбувся навчальний захід на тему «Енергозбереження та Практичні антикризові заходи». Організаторами тренінгу виступили управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації та інформаційно-аналітичний журнал «ЖКГ – України».

У семінарі взяли участь т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ігор Ялоха, заступники голів райдержадміністрацій з питань житлово-комунального господарства, директори комунальних підприємств та керівники ОСББ.

Лекторами цього навчального семінару стали представники компаній «Семпал», «БТМ-Трейд», «Open system», «ЧП Монтаж-Технології», «КАН», управління державної експертизи Держенергоефективності, працівники банків.

Ялоха 015

Доповіді стосувалися впровадження енергоефективних заходів шляхом реконструкції системи опалення, обліку лічильників. Тренери надали практичні рішення в сферах теплозабезпечення, енергоефективності та енергозбереження, було порушено юридичні та фінансові питання.

Чимало доповідей було присвячено питанням обліку,  це і заміна старих механічних лічильників на ультразвукові, що є більш точними у показах, та автоматизація процесу збору показників із лічильників.

Ялоха 009

Також говорили про встановлення економайзерів на котли з метою економічного використання газу, регуляторів на лічильники, які регулюють температуру у квартирі відповідно до температури повітря на вулиці. Серед порушених проблем були також утеплення будинків, фінансування ОСББ та галузі житлово-комунального господарства.

Ялоха 002

Ялоха 001