24.06.2016 — 15:07

Урочисті збори з нагоди Дня Конституції України

IMG_3687

З проголошенням у 1991 році незалежності України, наша держава вступила на основний етап свого розвитку.

20 років тому, 28 червня 1996 року, сталася чи не найвизначніша подія в політичному та суспільному житті незалежної демократичної України – прийнята нова Конституція.

Сьогодні, напередодні такого визначного свята, проведено урочисті збори за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука, голови обласної ради Михайла Загородного, керівників силових структур, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

У ході заходу відбулась церемонія покладання корзини з квітами до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, Тарасові  Шевченку та до фотогалереї пам’яті героїв Небесної сотні та учасників антитерористичної операції.

IMG_3593

В сучасних умовах важливим є обізнаність та знання Основного Закону України, який знаходиться на шляху змін з урахуванням нових викликів, що стоять перед нашою країною. Саме тому, з метою інформування присутніх, професор кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права Хмельницького університету управління та права, кандидат юридичних наук, доцент Алла Івановська провела екскурс, починаючи з моменту прийняття Конституції України, до теперішніх змін, що відбуваються в державі на шляху покращення конституціоналізму.IMG_3635

«Революція Гідності, мужній опір зовнішньому агресору свідчать, що українська нація свято шанує конституційні устої, права і свободи та готова відстоювати їх ціною життя своїх Героїв, – зазначив у своєму вітальному слові очільник області, – лише спільними зусиллями ми сформуємо солідарне суспільство та збудуємо заможну Україну».

Зі словами вдячності Олександр Олександрович вручив нагрудний знак державної нагороди «За оборону Донецького аеропорту» Олександру Олійнику – солдату, водію Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Крім цього, вручено відзнаки обласної державної адміністрації та цінні подарунки.

IMG_3613

IMG_3587

 

IMG_3651

IMG_3684

IMG_3598