24.06.2016 — 15:02

Зміни в сфері зовнішньоекономічної діяльності стимулюють бізнес обирати стратегію співробітництва з ЄС

Сьогодні, за підтримки облдержадміністрації, відбулася бізнес-зустріч “Практичні аспекти залучення інвестицій та ведення бізнесу з ЄС”. З ініціативою проведення такого заходу виступив Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури.

Учасники зустрічі обговорювали варіанти фінансування росту власних бізнесів та можливості виведення товарів та послуг на нові ринки. Спікерами заходу виступили Світлана Дригуш, інвестиційний директор фонду прямих інвестицій Horizon Capital, та Максим Сухар, експерт-практик з міжнародного розвитку бізнесу.

DSCN8061Відкрив бізнес-зустріч директор Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Максим Левицький. Він зазначив, що зміни, які відбулися в сфері зовнішньоекономічної діяльності, стимулюють бізнес обирати стратегію подальшого розвитку своїх підприємств із врахуванням та оцінюванням всіх нюансів. Проте, зміна умов для українського бізнесу – це не тільки ризики, а й можливості отримати певний практичний досвід, користуючись знаннями та навичками нових компетенцій, залучити внутрішні та зовнішні продуктивні інвестиції для розвитку на теренах області інноваційних, високотехнологічних та конкурентоспроможних на світових ринках підприємств.

Світлана Дригуш у своїй доповіді ознайомила учасників заходу з типами інвесторів. Також вона окреслила основні  можливості фінансування росту бізнесу.

DSCN8069Про ключові моменти на шляху до експорту товарів та послуг в ЄС розповів  Максим Сухар. Зокрема, доповідач визначив у своїй доповіді типові підходи та альтернативні варіанти виходу на нові ринки для підприємців нашого краю .

Бізнес-зустріч стала черговим комунікаційним майданчиком, який розкрив актуальні питання та напрямки необхідних внутрішніх перетворень місцевого бізнесу, спрямованих на адаптацію до інтеграційних процесів, підвищення конкурентності та інвестиційної привабливості, а також на отримання нових комерційних можливостей.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації

DSCN8067